Koncert nagy sikerrel

2024.07.22. 08:00

Mészáros János Elek lépett fel a Hidasházban

Mészáros János Elek adott nagy sikerű koncertet a közelmúltban a Hidasházban. A Csillag születik televíziós tehetségkutató műsor 2012-es szériájának győztese szívének kedves dalokkal örvendeztette meg az inotai kultúrsziget népes közönségét.

Szabó Péter Dániel

Mészáros János Elek 2012-ben tűnt fel egy országos televíziós tehetségkutató műsorban, amit meg is nyert. Mint mondja, azóta az élete ugyan teljes egészében más lett, ám mint ember, nem változott. Több, mint 1700 koncert van a háta mögött és még mindig az a legfontosabb számára, hogy a fellépésein a közönségének örömöt okozzon. Éppen ezért repertoárja is igen színes és változatos. 

Mészáros János Elek szívéhez közel álló dalokkal örvendeztette meg a közönséget
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Opera, operett, musical, táncdal, népdal és persze a magyar nóta.  Nem a zenei stílus a lényeg, sokkal inkább az, hogy a dal mondanivalója számomra olyan legyen, amivel azonosulni tudok, amit hitelesen át tudok adni a közönségnek, s amihez hozzá tudom tenni azt, ami bennem van – mondta el Mészáros János Elek, aki vallja, értékrendje a televíziós műsor óta is változatlan. 

Három fontos mozgatóelem létezik számára: a hit, a hazaszeretet és a hűség. Ezek együtt adják meg a mélységét és magasságát azoknak az érzéseknek, amelyeket a zenén keresztül igyekszik átadni. Hite és neveltetése érezhetőek a koncertjein is. 

– Ezekkel a művekkel azokat a gyökereket próbálom erősíteni, ami az Istenhez, a szülőföldhöz, a nemzethez, a családhoz kötnek bennünket. Úgy gondolom, ezek evidenciák lennének, de a mai világ egyre kevesebbet foglalkozik az alapértékekkel, amelyek nélkül viszont elveszünk. Úgy gondolom, ha ez nincsen a helyén, s nincs az Isten a középpontban, akkor ember-ember közötti, illetve a teremtett világgal való kapcsolatunk sem lehet olyan minőségű, mint kellene – mondta el az énekes. 

A Hidasház következő eseményét augusztus 18-án tartják majd, amikor is Körmöci Eszter retró diszkójába várja a két házigazda, Judit és János a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!