Gazdaság

2016.05.05. 14:05

NÉBIH: Négy észak-balatoni borászat működését függesztették fel ideiglenesen

Közel kilencven észak-balatoni borászat háromszázezer hektoliternyi borát ellenőrizték szakemberek április utolsó napjaiban, a hatóság négy borászat működését függesztette fel ideiglenesen.

Napló-információ

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által szervezett és koordinált, Balatoni Vihar nevű akció előzménye az volt, hogy egy tapolcai borászatnál ezer hektoliter hamisított bort foglalt le a hatóság. Az ellenőrzés-sorozatban részt vevő több mint harminc borászati felügyelő azt vizsgálta, megfelelő-e a borok minősége, valamint a borászatok eleget tesznek-e az élelmiszer-biztonsági előírásoknak.

Az akcióban mintegy 300 ezer hektoliter terméket ellenőriztek a szakemberek, és a laboratóriumi vizsgálatok nem mutattak ki minőségi problémát egyetlen tételnél sem, közölte a NÉBIH. A készletellenőrzéseken feltárt jogsértések miatt viszont négy borászati üzem működését ideiglenesen felfüggesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!