Gazdaság

2015.05.19. 15:32

Rendelkezzünk az egy százalékról!

Idén is rendelkezhetnek a magánszemélyek a jövedelemadójuk 1+1 százalékáról, amellyel civil és egyházi szervezeteket, illetve költségvetési előirányzatot támogathatnak.

Szám Dorottya

Mindezt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatójából tudtuk meg. Adójuk 1+1 százalékát a személyi jövedelemadó-bevallást akár adónyilatkozat vagy egyszerűsített bevallás formájában benyújtó, illetve adókötelezettségét munkáltatói adómegállapítással teljesítő magánszemélyek, továbbá az összevont adó-alapba tartozó jövedelmet szerző egyéni vállalkozók és őstermelők ajánlhatják fel. Hogy a felajánlásból valóban támogatás legyen, a személyi jövedelemadót időben meg kell fizetni, és a rendelkező nyilatkozatot 2015. május 20-ig meg kell küldeni a NAV-nak. Tavaly 12,51 milliárd forintos összeget ajánlottak fel érvényesen az adózók, civileknek közel kétmillióan adtak pénzt. Az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt azok száma, akik támogatást nyújtottak, az érvényesen felajánlott összeg viszont évről évre csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!