Gazdaság

2016.11.28. 12:48

Pegazus díjas a Vesz-Mont ’2000 Kft.

Nemesvámos – Pegazus Díjat kapott a nyugat-magyarországi régióban a Vesz-Mont ’2000 Kft. Három magyarországi régió (nyugat, kelet és közép) vállalkozásai közül, kategóriájukban azok a cégek érdemelték ki az elismerést, amelyek árbevétele 2015-ben meghaladta a 2,5 milliárd forintot.

Molnár Sándor

Meglepetésként érte őket a díj. Az elmúlt évek tevékenysége és az a fajta megfelelés, ami a vevőik kiszolgálásából adódik, hozta ezeket az eredményeket, amikre mások is felfigyeltek – értékel Zentai Tibor ügyvezető

– A dolgos hétköznapokban fontos az a fajta elismerés és elismertség, amit ez a díj, vagy a hasonló díjak jelentenek. Nálunk az év vége általában nagy hajrával fejeződik be, és ilyenkor hajlamosak vagyunk elcsüggedni, fáradtan gondolunk a szürke hétköznapokra. Az ilyen elismerések lendületet adnak, nemcsak a cégvezetésnek, hanem a dolgozóknak is – véli a cégvezető.

Zentai Tibor és Lőkös István ügyvezetők a Pegazus díjjal Fotó : Molnár Sándor

A Vesz-Mont ’2000 Kft., egy 1999 óta működő, folyamatosan fejlődő szereléstechnikai és gépipari vállalkozás. A kezdetekkor hat fővel indultak Veszprémfajszon. A 2007-es év mérföldkő volt a cég életében, akkor költöztek át Nemesvámosra, ahol zöldmezős beruházás keretében felépítették új telephelyüket. Ma már 155 főnek biztosít munkát a vállalkozás, amely speciális gépeket gyárt elsősorban a magyar piacra. Főleg autóipari beszállító cégeknek (Valeo, Continental, Denso) készítenek speciális berendezéseket. Az utóbbi időben az egészségipar is megjelent az üzleti partnereik között. A Magyarországon jelenlévő multinacionális autóipari cégek külföldi érdekeltségeinél is jelen vannak Romániától Kínáig, a világ számos pontján.

Gazgyik Sándor dolgozik egy speciális szerelőautomatán  Fotó : Molnár Sándor

A vállalatnál a dolgozói létszám több mint a fele, közel 80 fő mérnök. A fejlődés érdekében rendszeresen pályáznak 2005 óta. Szeptemberben egy kutatás-fejlesztési tendert sikerült elnyerniük, ez már a nyolcadik volt a sorban. A fejlesztéseik jelentős részét uniós támogatásból valósították meg.

A folyamatos bővülés mellett egyre több tapasztalatot szereznek a lézer és robottechnikai alkalmazások területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!