Gazdaság

2017.04.09. 19:50

Megugrott a kereslet húsvétra

Veszprém - Nincsen húsvét sonka nélkül, ezt mindenki tudja, körbe is néztünk a piacon, milyen füstölt áruval csábítanak minket.

Piltman-Horváth Barbara

Rengetegen álltak sorba. Aki mindenáron most akarta beszerezni a finomságot az ünnepekre, az jó tíz percet is várakozott.

Sokan voltak a piaccsarnokban, minden lépés után bocsánatot kellett kérni valakitől. Minden fordulattal vagy nekimentünk valakinek, vagy a táskákkal akadtunk össze más vásárlóval. Mindenki sorban állt virágért, zöldségét, tojásért vagy éppen sonkáért.

Rengetegen álltak sorba a sonkáért, nagy lett a kereslet Fotó: Pesthy Márton

A füstölt árunál rengetegen álltak sorba. Aki mindenáron most akarta beszerezni a füstölt, főtt finomságot az ünnepekre, annak volt jó tíz perce kiválasztani a megfelelő árut, mire fizetésre került a sor. Sokan ridikülként lóbálták magukkal a kötözött sonkát addig, amíg el nem értek az eladóhoz. - Egyébként is sokan szoktak nálunk vásárolni, de érezhetően megugrott a kereslet a húsvét közeledtével - mondta Kovács Péter, az üzlet tulajdonosa. - Hagyományosan a kötözött sonkát és a füstölt sonkát keresik. Egyébként semmi különbség nincs a kettő között, de a vevőknek jobban tetszik a kötözött fajta.

A sonka ára egyébként jóformán mindenhol kétezerkétszáz forint volt kilogrammonként, nagy eltérésekről nem beszélhetünk, 10-20 forint különbség akadhatott az üzletek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!