Gazdaság

2015.05.05. 08:53

Megismételhetetlen siker - Három érmes őzbakot is lőttek

Szerencsés és nem mindennapi történéseket hozó három napon van túl Takács Andor és az általa kísért cseh vendégvadász. Több nagy őzbakot is ejtettek, az egyikkel megdőlt a vadásztársasági rekord.

Tremmer Tamás

Csak nagy őzbak érdekelte azt a cseh vendéget, aki két éve már járt a nagygyimóti Öregséd Vadásztársaságnál. Idén visszatért, s Takács Andor hivatásos vadász kíséretében ismét nagy bakok nyomába eredtek.

Takács Andor elmesélte, a második nap estéjén rátaláltak egy öreg, visszarakott bakra. Ránézésre sokat ígért a trófeája, a vendég meg is lőtte. Kissé csalódottak voltak, mert mindössze 410 grammot nyomott, de így is bronz minősítést kapott.

Másnap hajnalban Csót határában cserkeltek, amikor megpillantottak egy koros, érdekes agancsú őzbakot. A vendég kétszer is elhibázta, de a bak nem nagyon vette fel a zaklatást. Harmadszorra sikerült terítékre hozni. A trófea 552 grammot nyomott, a súlya miatt vadásztársasági rekord. A trófeán mechanikus sérülés nyomai láthatóak, az egyik szár osztott, emiatt csak ezüst minősítést kapott a trófeabíráló bizottságtól.

Takács Andor, s a három érmes őzbak. Ez a siker megismételhetetlennek tűnik (Fotó: Gyurom János)

A cseh vendégnek végül egy arany minősítésű bak is összejött. Az egyik esti cserkelés során pillantották meg a fekvő vadat. Kivárták a pillanatot, míg felállt, és elejtették. A trófea súlya 521 gramm volt, arany minősítést kapott.

Visszagondolva is nehéz elhinnie Takács Andornak, milyen különleges és eseménydús három nap volt ez: a vadászat során mindegyik bakot elhibázták – legalább egyszer -, ennek ellenére sikerült meglövetnie, s még rekordot is döntöttek. Ez megismételhetetlennek tűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!