Hamis ékszerek az interneten

2015. június 01., 13:21 szerző: Heffler Péter
komment
Veszprém - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei interneten keresztül hirdetett hamis ezüst ékszereket foglaltak le a közelmúltban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A pénzügyőrök az interneten közzétett hirdetéseket vizsgálták, amikor két, ezüst ékszereket értékesítő személyre lettek figyelmesek, adott tájékoztatást a NAV Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága. A pénzügyőrök próbavásárlást végeztek, melyet követően a megrendelt termékek átvételekor már a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság munkatársai is jelen voltak.

A próbavásárlást követő eljáráskor megállapították a szakemberek, hogy az értékesítők nem rendelkeztek megfelelő engedéllyel, az ezüstként kínált ékszerek pedig rézből készült hamisítványok voltak, azok bevonata csak minimális mértékben tartalmazott nemesfémet. Vélhetően több embert is rászedtek ezzel a módszerrel, több károsult is lehet a megyében.

Mindkét hirdető ellen eljárás indult, és a két ügyben összesen a nemesfémvizsgáló hatóság háromszázezer forint, a NAV pedig százötvenezer forint bírságot szab ki, illetve szabálysértési eljárást folytat a rendőrség is, tájékoztatta lapunkat még a NAV Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága.

 

Heffler Péter

2015. június 01., 13:21 szerző: Heffler Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...