Gazdaság

2015.06.01. 11:21

Hamis ékszerek az interneten

Veszprém - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei interneten keresztül hirdetett hamis ezüst ékszereket foglaltak le a közelmúltban.

Heffler Péter

A pénzügyőrök az interneten közzétett hirdetéseket vizsgálták, amikor két, ezüst ékszereket értékesítő személyre lettek figyelmesek, adott tájékoztatást a NAV Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága. A pénzügyőrök próbavásárlást végeztek, melyet követően a megrendelt termékek átvételekor már a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság munkatársai is jelen voltak.

A próbavásárlást követő eljáráskor megállapították a szakemberek, hogy az értékesítők nem rendelkeztek megfelelő engedéllyel, az ezüstként kínált ékszerek pedig rézből készült hamisítványok voltak, azok bevonata csak minimális mértékben tartalmazott nemesfémet. Vélhetően több embert is rászedtek ezzel a módszerrel, több károsult is lehet a megyében.

Mindkét hirdető ellen eljárás indult, és a két ügyben összesen a nemesfémvizsgáló hatóság háromszázezer forint, a NAV pedig százötvenezer forint bírságot szab ki, illetve szabálysértési eljárást folytat a rendőrség is, tájékoztatta lapunkat még a NAV Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!