Gazdaság

2017.03.27. 20:25

Asztalosokat is vár a bútorgyár

Veszprém - A Balaton Bútor története egy apró, családias asztalosműhelyből indult, amelyet 1896-ban alapítottak Veszprémben. A céget a bakonyi bükkfa feldolgozására hozták létre az alapítók, és a gyár ma is a környék erdeiből származó faanyagot - főleg bükköt és tölgyet - használja fel termékei előállításához.

Molnár Sándor

Az állásbörzét nem kellett különösebben bemutatni a cég munkaerő-toborzó részlegének mivel, mint érdeklődők, szeptemberben már feltérképezték a terepet. A jelenlegi vezetés nyitott volt az idei megjelenésre, ezért a márciusi rendezvényen jelen lesz a vállalkozás.

- Nagyon fontos, hogy helyben van. Tavaly kint voltam mint látogató, kétszer is megnéztem. Kíváncsi voltam a konkurenciára is, és érdekelt, hogy mekkora a látogatottsága a rendezvénynek. Azt tapasztaltam, hogy nyitáskor és délután, munkaidő után sok volt az érdeklődő - mondta el Kiss Rita, a Balaton Bútor Kft. humánpolitikai vezetője.

Kiss Rita, a Balaton Bútor Kft. humánpolitikai vezetője Fotó: Molnár Sándor

A bútorgyárnál jelenleg bérgyártás folyik, de szeretnének saját termékeket is terveztetni és azokkal megjelenni a piacon. Ehhez kellenek emberek, ezért folyamatosan keresik a munkaerőt. Tíz fő asztalosra lenne szükségük, de várnak élezőt, szerszámraktárost, kárpitost és CNC-seket is új gépeikhez.

A humánpolitikai vezető már azt sikernek könyvelné el, ha két asztalost találnának az állásbörzén, mert ma ez nagyon nehéz dolog.

 

A Balaton Bútor szellemiségének lényege, hogy az életet stílusos környezetben élvezhetjük igazán. A neves magyar, svéd, norvég, brit és német tervezők, valamint a kiváló asztalosmester-gárda kreativitásának és szakértelmének köszönhetően a Balaton Bútor termékei elegánsan belesimulnak a hétköznapi enteriőrökbe, sokkal élvezetesebbé téve a munkát és a feltöltődést egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!