Gazdaság

2017.03.31. 09:01

Ötvenmilliós fejlesztés - bővül a Völgyikút utcai szociális intézmény

Veszprém – Több mint ötvenmillió forintból demens foglalkoztatóval bővül a Völgyikút utcai szociális intézmény.

Kutasi Zsófia

A projekt teljes elszámolható költsége 52.743.200 forint. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 50 millió forint. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg az Új Széchenyi Terv Terület- és településfejlesztési Operatív Programjának keretében.

Erről Brányi Mária alpolgármester számolt be a fejlesztési területen pénteken. Kiemelte, a projekt célja, hogy az idős, esetleg még demenciában is szenvedő veszprémi ellátottak számára megfelelő, felügyelt napközbeni ellátást, foglalkozást biztosítsanak. A közvetlen cél megvalósulásával a pályázat hozzájárul a családi terhek csökkentéséhez és a foglalkoztatottsági szint növeléséhez.

Győri Piroska, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője kiemelte a Völgyikút utcai 1. sz. gondozási központban a nappali ellátás integrált formában működik, hetven férőhelyre van működési engedélyük, az intézmény maximális kihasználtsággal működik.

Jelenleg neurológiai szakvéleménnyel hét demens ellátottat tudnak fogadni. A pszichiátriai szakrendelővel folyamatosan tartják a kapcsolatot, az a tapasztalat, hogy nagy igény van az ilyen jellegű ellátásra. A terület teljesen akadálymentesítve lesz, a színvonalas ellátást biztosítja a külön foglalkoztató szoba, társalgó és a kapcsolódó szociális helyiségek. A projekt a tervek szerint július végére készül el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!