Gazdaság

2012.01.19. 19:12

Szövetségben a turizmusért

Veszprém - Ezeréves program valósul meg azzal, hogy 42 bakonyi, Balaton-felvidéki település szövetségre lépett a turizmusért - vélte Navracsics Tibor.

Győrffy Árpád

A miniszterelnök-helyettes a Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet projektindító fórumát köszöntötte csötörtökön ezekkel a gondolatokkal. A közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője abban bízik, hogy az összefogás új lendületet ad a térségnek, közösen jobban ki tudják használni a meglévő adottságokat.

A tagtelepülések nevében megszólaló Porga Gyula veszprémi polgármester úgy vélte, hogy sikerült fordítani a rossz szokáson, nem azt keresték, ami elválasztja őket, hanem ami összeköti, ami miatt érdemes együttműködni. Veszprém egyenrangú partner akar lenni, ahogy minden részt vevő településnek, szervezetnek ugyanez kijár - hangsúlyozta.

Az alakulás körülményeiről és a közép-dunántúli operatív program keretéből elnyert 62,5 millió forintos uniós támogatásról, valamint a 14,5 milliós önerő tervezett felhasználásáról a szervezet ügyvezetője, Lencsés Tamara beszélt.

A TDM szervezet alapját jelentő nonprofit kft.-t több település, kulturális és turisztikai szervezet, illetve vállalkozás alapította. A terület szélső pontjait Balatonkenese, Várpalota, Zirc, Somlószőlős, Sümeg és Kapolcs adja. Esély van arra, hogy Tapolca is csatlakozik.

A két év alatt megvalósuló programban a legnagyobb hangsúlyt a marketingakciók kapták. Közös arculatot alakítanak ki, együtt akarnak megjelenni a turisztikai piacon a térség legfontosabb termékeivel, a kultúrával, a rendezvényekkel, a borral és a gasztronómiával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!