Gazdaság

2011.05.09. 18:34

Településekről várják vissza a kérdőíveket

Zirc - A polgári védelmi célokra tavaly megszavazott, de fel nem használt 300 ezer forintot ez év június végéig elköltheti a zirci iroda.

Mátételki András

Ez a döntés született a Zirci Kistérségi Többcélú Társulási Tanács legutóbbi ülésén. A polgármesterek elfogadták az orvosi ügyelet beszámolóját a tavalyi évről, amelyből kiderült, semmilyen lényegi változás nem történt az előző évhez képest. A szociális szolgáltató központ háza táján ez év elején annyi történt, hogy eggyel csökkentették a védőnői körzetek számát, viszont egy személlyel bővítették a házi segítségnyújtással foglalkozók létszámát.

A tanács az elkövetkezendő időben kérdőíveket vár vissza a településekről, amelyekből kiderül, hogy eddig miképpen oldották meg a tűzvédelmi feladatukat. Ennek ismeretében a tanács ajánlatot kér több cégtől, hogy a 16 településen milyen áron és feltételekkel végeznék el ezt a feladatot. Az ajánlást majd eljuttatják a községeknek, ahol eldöntik: új szerződést kötnek vagy maradnak a régi szolgáltatójuknál.

A tanács tagjai abban is egyetértettek, hogy az év második felében ismét pályázatot nyújtanak be a pszichiátriai ellátást és a fogyatékosokat támogató szolgálat működtetésére, ugyanis rövidesen lejár a hároméves szerződés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!