Gazdaság

2009.12.02. 03:28

Alapítását ünnepelte a kamara

Veszprém - Megalakulásának tizenötödik évfordulóját köszöntötte ünnepi ülésen a Veszprém Megyei Agrárkamara a napokban, melyen kitüntetéseket is átadtak.

Varga Ibolya

Az ülésen a kamara testületeinek tagjain kívül jelen voltak az ágazat irányításáért felelős helyi hatóságok vezetői. A résztvevőket Ebele Ferenc, a Magyar Agrárkamara főtitkára, a megyei szervezet elnöke köszöntötte. Emlékeztetett arra, hogy agrárkamara nevet viselő szervezet néhány évvel korábban is létezett, de a gazdasági kamarákra vonatkozó törvény alapján tizenöt évvel ezelőtt szervezték meg a köztestületi kamarát.

A másfél évtized alatt számos változáson mentek keresztül. Mára önkéntessé vált a korábbi kötelező tagság, ez nem gátolja őket abban, hogy az ágazat összes szereplőjének segítsenek a jogszabályokban való eligazodásban, a törvényes és kívánatos gazdálkodás gyakorlásában.

A jubiláló megyei szervezetet Kun Mihály, a Magyar Agrárkamara alelnöke köszöntötte, aki maga is gazdálkodik. Úgy látja, hogy az utóbbi időben nem lett könnyebb a mezőgazdasági munka, az eredményessége sem javul, és attól fél, hogy hiába kiválók erre a tevékenységre az ország adottságai, nem leszünk versenyképesek az Európai Unió fejlettebb országaival.

Az ünnepi ülésen a Veszprém Megyei Agrárkamara emlékplakettjével jutalmazták dr. Cseh Ferencet, aki az országos szervezet etikai bizottságának első elnöke volt, dr. Mészáros Gyulát, aki a megyei szervezet első titkáraként dolgozott, az országos kamara jogi munkájának is meghatározó személyisége, Salánki Sándort, a szőlészeti osztály elnökét, Sipőcz Istvánt, a növénytermesztési osztály elnökét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!