Foci

2012.09.05. 13:24

Színvonalas emléktornát rendeztek Palotán

Várpalota - A Videoton öregfiúk csapata nyerte a Várpalotai Bányász egykori kiváló futballistája, Horváth László "Melles" emlékére rendezett labdarúgótornát.

Szabó Péter Dániel

Szép hagyományt indított útjára tavaly a várpalotai Rákóczi-telepi Baráti Kör. A bányász- és sporthagyományokat egyaránt ápoló civil szervezet minden évben a helyi Bányász egykori kiválóságai előtt tiszteleg egy-egy emléktornával.

A 2011-es kupa névadója a gólvágó Müller József Öcsi volt, míg idén a középpályán és a védelem tengelyében is remeklő Horváth László "Mellesre" emlékeztek.

A Rákóczi-telepi iskola csarnokában tartott tornán a Crystal Fitness SE lányainak látványos bemutatóját követően előbb az egykori játékostárs, s egyben a szervezésért is felelős Szabó Béla idézte fel a hatvanas évek legendás Bányász-meccseit, majd a nyitóderbi kezdőrúgását is magára vállaló Talabér Márta polgármester köszöntötte a csapatokat és a nézőket.

Ami az eredményeket illeti, az öregfiúk között a Videoton magabiztosan nyerte a tornát a házigazda Várpalota, a bronzérmet szerző Pápa és a negyedik helyen záró Veszprém előtt. A gólkirályt is a fehérváriak adták Havas Lajos személyében. Az U9-es korosztályú gyermekcsapatok tornáját a palotaiak nyerték, megelőzve a Csetény, a Pétfürdő és a Peremarton együttesét. A gólkirályi címet a várpalotai Kalocsa Zsolt szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!