Foci

2011.11.20. 17:23

Nem rúgtak és nem kaptak gólt

Ajka - Erre szokták mondani, hogy bajnokságot lehet nyerni ennyi helyzettel: az FC Ajka számolatlanul dolgozta ki a gólszerzési lehetőségeket az NB II-es labdarúgó-bajnokságban, ám mind kihasználatlanul maradt.

Munkatársainktól

FC Ajka_Videoton II
 0:0
Ajka, 200 néző. V.: Fenyvesi (Péter, Hofbauer). Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther - Kovács Zs., Szabó, Pothárn - Pavlitzky, Mihalecz, Gaál. Edző: Artner János. Videoton  II:  Somodi - Margitics, Vaszicsku, Papucsek, Farkas - Macsitca, Soós, Szolnoki - Balog, Máté, Babos. Edző: Hartyáni Gábor.
Csere: Pavlitzky helyett Major 46., Gaál h. Szalai 76., Babos h. Baracskai 79., Balog h. Király 87., Kovács Zs. h. Vittman 88., Máté h. Elek 90. perc.
Sárga lap: Soós 25., Szabó 66., Papucsek 78.
 
Az első és egyetlen gólszerzési lehetőségüket a vendégek már a 2. percben elhasználták: Vaszicsku közeli lövését hárította Jánosa. Fokozatosan belelendült az Ajka, a 15. percben Gaál lövését védte Somodi. Két perccel később Gunther futott el a bal oldalon, beadása után Mihalecz 8 méteres fejesét a bal felső sarokból tornázta ki Somodi. Egy perccel később  Szabó ívelt Pákai fejére, Somodi ismét a helyén volt. Később Mihalecz beadását Subicz bólintotta közelről a kapufa mellé. A vendégek a félpályát is csak ritkán lépték át. A 28. percben Gunther szöglete után Pákai körülményeskedett jó helyzetben. Tíz perccel a szünet előtt Pavlitzky lövése lett Somodi zsákmánya. A 36. percben Pothárn beadása után Mihalecz az üres kaputól öt méterre rosszul találta el a labdát. A lefújás előtt még Pavlitzky és Subicz próbálkozott hiába.



A pihenő után Pákai késlekedett a lövéssel a 47. percben, szögletre mentettek a védők. Egy óra ment el a meccsből, amikor Mihalecz fejesét védte Somodi. Két perc múltán Pákai fejesét hárította a fehérvári portás. A 65. percben Gaál egyedül tört kapura, kézenfekvő lett volna, hogy a mellette futó Majort hozza helyzetbe, ám ő a léc fölé lőtt. Kiszabadultak a vendégek, de kapura semmi veszélyt nem jelentettek. A 82. percben Szabó lövésénél dolgozott Somodi, majd Subicz közeli fejesét ütötte ki a léc alól.
 
Az egész mérkőzésen csak védekezésre koncentráltak a vendégek, miközben az ajkaiak még a kihagyhatatlannak tűnő lehetőségeket is elhibázták. Ha kaput találtak fejjel vagy lábbal, akkor a remek formát mutató Somodi kapus védett.
 
Artner Tamás: - Szervezett csapat ellen a helyzeteink alapján nyernünk kellett volna.

Hartyáni Gábor: - Az első félidőben a hazaiak eldönthették volna a meccset, szünet után kiegyenlítődött a játék és értékes pontot szereztünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!