Foci

2011.06.13. 17:05

Másodosztály: Hatodik, osztályozó

Ajka, Pécs Az NB II-es labdarúgó-bajnokság nyugati csoportjában az ajkaiak győztek, így ahatodik helyen zártak, a veszprémiekre osztályozó vár a bennmaradásért.

Munkatársunktól

FC Ajka-Ferencváros II

3:1 (1:1)
Ajka,  300 néző. V.: Kovács (Iványi, Horváth). Ajka: Jánosa - Pothárn, Pákai, Subicz, Gunther - Pavlitzky, Kovács, Kottán, Hegyi - Mihalecz, Major. Edző: Artner Tamás. FTC II: Hermány - Rodenbücher, Sváb, Fülöp, Tóth B. - Varga, Tóth A., Nyilasi,  Vattai - Vattai, Vass, Peszmeg. Edző: Lipcsei Péter.
Csere: Pavlitzky helyett Szabó L., Peszmeg helyett Antal 46., Nyilasi helyett Papp 58., Fülöp helyett Szabó R. 84., Major helyett Kolat 86. perc.
Gólszerző: Tóth B. 35., Gunther 43., Mihalecz 49., Kovács 81. perc.
Sárga lap: Varga 70., Subicz 70., Rodenbücher 77., Kolat 86., Tóth B. 89. perc.
Először Nyilasi próbálkozott, de Jánosa könnyedén védett. Aztán Mihalecz ugratta ki Hegyit, 14 méteres lövését Hermány lábbal hárította. Enyhe fölénybe került a Fradi, ezt sorozatban három szögletük jelezte. A 20. percben Major labdájával Mihalecz kapkodta el a helyzetet. A félidő közepén Varga 17 méterről tüzelt, Jánosa remek ütemben védett. Fél óra elteltével Mihalecz visszagurított labdájával Hegyi a felső lécet találta telibe, majd Gunther "tesztelte" kétszer is Hermányt, de a kapus jó érzékkel végezte a munkáját.

A 35. percben Tóth B. szögletét Jánosa saját kapujába ejtette, 0:1. A 39. percben Pavlitzky jó helyzetben hibázott, majd Major is így tett.
A 43. percben Major buktatásáért megítélt szabadrúgást Gunther 17 méterről nagy erővel lőtte a léc alá, 1:1.
Szünet után a 49. percben Pothárn indította Mihaleczet, aki a kifutó kapus felett emelt a hálóba, 2:1. A másik oldalon Tóth B. szabadrúgásánál volt Jánosa helyén. Az 53. percben Pákai fejelt centikkel a kapufa mellé, majd Major lőtt, hiába. Változatos volt a játék, Tóth B. lövését a léc alól tornázta ki Jánosa, a másik oldalon Hermány kapujából messze kifutfa lábbal hárított Mihalecz elől. A 74. percben Antal lövése a felső lécről pattant ki.
A 81. percben Gunther szögletét Subicz Kovács elé fejelte, aki közelről a kapuba lőtt, 3:1.
Az ajkaiak számára a hatodik hely megszerzése volt a tét. A kapu előtt határozottabb hazaiak megérdemelten nyertek és ezzel elérték céljukat.
Artner Tamás: - Az első félidőben el kellett volna dönteni a három pont sorsát, utána kiegyenlített volt a játék, de ekkor gólokat lőttünk.
Lipcsei Péter: - Néhány játékosom már a nyaraláson törte a fejét, gratulálok az Ajkának.

 

 


Pécsi MFC-Veszprém
 
1:0 (1:0)
Pécs, 5 ezer néző. V.: Böcskei (Kis, Szalai). Pécs: Dibusz - Nagy J., Fodor, Todorovic, Nagy O. - Lantos, Törtei, Scepanovic - Godslove, Gyánó, Wittrédi. Edző: Mészáros Ferenc. VFC: Varga - Grósz, Hegedűs, Lang, Leitold - Zsömlye, Garai, Molnár, Finta  Novothny, Alex. Edző: Vágó Attila.
Csere: Gyánó helyett Horváth 23., Finta helyett Ihász, Zsömlye helyett Czvetko a szünetben, Wittrédi helyett Schultz 66., Lang helyett Kollár 81., Nagy helyett Regedei 91. percben.
Gólszerző: Gyánó 21. perc.  Sárga lap: Grósz 33., Lantos 57., Czvetko 60. perc.
A hazaiak ünnepi előadására közel ötezren voltak kíváncsiak a pécsi stadionban. Már a kezdés előtt zúgott a "bajnokcsapat" kiáltás. Nagyszerű volt a hangulat, és a veszprémiek sportszerűen sorfalat álltak a bajnokság aranyérmesének, noha természetesen fogadkoztak: a pályán mindent megtesznek, hogy kissé elrontsák a vendéglátók boldogságát.

Mindezek ellenére a két együttes laza tempóban futballozott, a veszprémiek közül többen is idegesnek tűntek. A pécsiek támadásai könnyen kiszámíthatónak bizonyultak, hiszen mindenképpen Gyánót próbálták megjátszani, akinek három találat hiányzott a gólkirályi címéhez. A 15. percben Nagy lövését öklözte ki Varga, majd a kipattanót Godslove csavarta kapu elé, az egyedül árválkodó Gyánó remek helyzetben fejelt kapu fölé. Négy perccel később Varga rosszul jött ki kapujából, a labda Wittrédi elé perdült, aki lövés helyett középre ívelt, a védők mentettek. A másik oldalon az első veszprémi kapura lövést Novothny követte el, Dibusz védett.
 
A 21. percben sokadik eladott labdát vágtak előre a pécsiek, a középkörben Nagy megszelídítette, majd a lesre kimozduló védők között remek ütemben Gyánóhoz passzolt, aki teljes magányban vezethette kapura a labdát, amit könnnyedén a hálóba lőtt, 1:0. A támadó az akcióban megsérült. Két perc múltán Molnár lövése előbb egy hazai védőn, aztán a felső kapufán pattant meg. A 26. percben Finta próbálkozott távolról, Dibusz a helyén volt. Ennek ellenére változatlanul jelentős volt a pécsiek fölénye, a bakonyiak folyamatos védekezésre voltak kényszerítve. A 39. percben jobb oldali szöglet után Novothny a rövid saroknál perdített nem sokkal a kapu mellé.
 
Szünet után a cseréket követően a vendégek három támadót vonultattak fel, ám a pontatlan átadásoknak, a rossz megoldásoknak köszönhetően a pécsiek folyamatosan veszélyeztettek. Horváth előbb egyedül vezette kapura a labdát, de mellégurított, majd Varga kirúgásába lépett bele, a labda az üres kapu felé pattant, a támadó hanyatt ollós mozulata szép volt, de pontatlan. Ebben az időszakban az újonc Ihász ügyes megmozdulásai jelentettek némi örömet, mert egyébként a Veszprém képtelen volt komoly akcióra. A pécsiek szinte zavartalanul gurigáztak, míg a vendégek igyekeztek rombolni, de még ez is ritkán sikerült. A fáradó házigazdák (akik egyébként feltűnően sokat mentek az oldalvonalhoz ásványvizet inni...) könnyedén érvényesítették fölényüket a mezőnyben és a kapu előtt is. Az utolsó utáni percben például Horváth lőtte remek helyzetben telibe a felső kapufát.

A veszprémiek tökéletes partnernek bizonyultak a pécsiek ünnepi gálájához, a legkisebb jelét nem adták annak, hogy ezen a mérkőzésen nyerni szeretnének. Pedig a győriek megtették azt a szívességet, hogy ikszeltek a Barcs otthonában, így saját kézbe vehették volna sorsukat.
 
Mészáros Ferenc: - Ünnepelhetünk!
Vágó Attila: - Kellemes ellenfelei voltunk a Pécsnek, sok sikert kívánok nekik az NB I-ben.

 

Szerdán online közvetítés

A keleti csoport eredményei úgy alakultak, hogy a VFC a Hajdúböszörmény ellen játszik oda-vissza osztályozót. A két együttes már megegyezett (a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos döntése ma születik meg),  eszerint előbb szerdán 16 órakor küzd meg egymással a két klub, majd pénteken 17 órakor Veszprémben dől el a bennmaradás. Amennyiben az osztályozóra szükség lesz (még az sem kizárt, hogy a feljutásra jogosultak elutasított licenckérelmei miatt elmarad ez az összecsapás), akkor a www.naplo-online.hu oldalon közvetítjük a böszörményi mérkőzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!