Foci

2011.06.03. 10:44

Buli után felfüggesztés - Tatai és Boromisza június 30-ig eltiltva

Veszprém - Felfüggesztette a Veszprém FC NB II-es labdarúgó egyesület két játékosát, Tatai Józsefet és Boromisza Gábort. A klub vezetői úgy fogalmaztak, június 30-án, a bajnokság és az osztályozók lezárultával térnek vissza a fiatalok ügyére, addig az edzéseket nem látogathatják és a mérkőzéseken sem számítanak rájuk.

B. Virág Rita

A VFC csütörtök este közleményben tudatta, hogy két labdarúgóját június 30-ig felfüggesztette. Az egyesület hivatalos bejelentésében az áll, a két játékost sorozatos fegyelmezetlenségei, sportszerűtlen magatartásuk és sportszerűtlen életvitelük miatt és a házirend több pontjának többszöri megsértése miatt tiltják el a vezetők.

Természetesen megkerestük a két érintettet és a klub vezetőit is.

Tatai József a hírre úgy reagált, megbántva érzi magát és nem érti, miért a bajnokság vége előtt két fordulóval robbant a bomba.

- Tudom, hogy hibáztam, de 22 éves vagyok, nem tudom, miért ne ihatnék meg egy sört. A meccsek előtt nem jártam bulizni, amikor pedig igen, akkor másnap ugyanúgy edzettem, mint a többiek.

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt a visszaútra, Tatai azt mondta, jót tenne neki a környezetváltás, mert szerinte akkor tudna igazán megváltozni. Elvágyódik, ám ugyanakkor imádja Veszprémet, a csapatot, a társakat. Elismerte, Vágó Attila edzővel kezdetek óta nem felhőtlen a viszonya: "nem voltam a szíve csücske" - mondta keserűen.

- Vágó Attilát kiváló trénernek tartom, de úgy érzem, nem kaptam annyi bizalmat, amennyit kellett volna. Jelen állás szerint nem tudom, Veszprémben folytatom-e a pályafutásom. Szeretném is, meg nem is, de egyelőre más csapatoktól még nem hívtak. Mindenesetre most lesz időm átgondolni az elmúlt időszakot. Szeretnék megváltozni, ezt bizonyítja az is, hogy már egy hónappal ezelőtt is elbeszélgettünk a vezetőkkel és azóta egyáltalán nem jártam semmilyen szórakozóhelyen. Különben meg nemcsak mi éjszakáztunk. Tudom, addig is vigyáznom kell a kondimra, most is futni voltam, de a fegyelmi tárgyalásig valamelyik környező csapatnál talán edzésbe állhatunk - reménykedett a támadó középpályás.

Boromisza Gábor rendkívül bűnbánóan arról beszélt, tisztában van vele, hogy többször is vétettek a házirend ellen, azonban hisz abban, hogy jövőre is a VFC színeiben focizhatnak.

- Az életmódunkon valóban mindenképpen változtatni kell. Régóta eljárogattunk, ezért kicsit értetlenül álltam a dolgok előtt, miért pont mostanra időzítették a vezetők a felfüggesztésünket, de már beláttam, nem mehet így tovább és betelt a pohár náluk.

Boromisza hozzátette, nem tudja, mi lesz velük, azonban igyekszik bebizonyítani, hogy helye van a csapatban.

- Sem a gyakorlásokon, sem a meccseken nem vehetünk részt, de valahogy szeretnénk edzésben maradni. Nyilván ezt most meg kell oldanunk, ez is jó lecke a számunkra.

Garai Péter, a VFC ügyvezetője azt hangsúlyozta, nem az volt a céljuk, hogy a két sportoló pályafutását tönkretegyék.

- Tatai és Boromisza a házirendet sorozatosan megszegte, folyamatosan gond volt velük. Egyszerűen nem hagytak számunkra más lehetőséget. Bízunk benne, hogy a következő hetekben elgondolkodnak és igyekeznek jó irányba változni. Még egyszer szeretném kiemelni, nem az a célunk, hogy felbontsuk velük a szerződésünket.

Arra a kérdésre, hogy ha mások is eljártak bulizni, éjszakázni, miért pont Tatait és Boromiszát függesztették fel, Garai Péter úgy reagált, a sportkör házirendje megszabja, ki, mikor, mit csinálhat. Az edző engedélyével a bajnokik után bárki elmehetett szórakozni, azonban tudomása szerint, Tatai és Boromisza nemcsak ezekben az időpontokban maradtak ki éjszakára.

- A pontvadászat és az osztályozók lezárultával visszatérünk az ügyre. Remélem, addig a két játékos is átgondolja az életét, a feladatait, hogy mit is szeretnének a labdarúgásban elérni. Úgy láttuk, a felfüggesztést megértették, belátták, hogy igazunk van, és elnézést kértek a viselkedésükért.

 

A Veszprém FC jelenleg az osztályozót érő tizennegyedik helyet foglalja el a tabellán az NB II, nyugati csoportjában. A sorsolás szeszélye folytán a hátralévő két fordulóban a sereghajtó, Kaposvölgyével csap össze és a bajnokaspiráns Péccsel. A tiszta bennmaradás csakis két győzelemmel érhető el, és ha a rivális Barcs pontot veszít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!