Ultrafutás

2024.05.29. 10:56

Világbajnokságot rendeznek Balatonfüreden

Ultrafutó világbajnokságnak ad otthont Balatonfüred, a nagyszabású eseményre 31 országból érkeznek indulók.

Horváth Gábor

A 48 órás szakág legjobbjai harcolnak meg egymással és magukkal péntek és vasárnap 12 óra között Balatonfüreden. A címvédők magyarok, akik most is esélyesek, de kőkemény ellenfelekkel kell szembenézniük.

Ultrafutó világbajnokságnak ad otthont Balatonfüred
Ultrafutó világbajnokságnak ad otthont Balatonfüred
Fotó: Szervezők

A BUFF-GOMU 48 órás ultrafutó világbajnokságon 31 ország másfél száz versenyzője vesz részt. A vb ünnepélyes megnyitója csütörtökön 17 órakor kezdődik a versenyközpontként szolgáló Kisfaludy-strand parkolóban. A megmérettetés pénteken délben rajtol, a futók egy 1048 méter hosszú pályán köröznek két napon át, a nyertes az lesz, aki a legtöbb kilométert tudja megtenni. A tavaly vb-n, Angliában a férfiaknál Beda Szabolcs több mint 390 kilométert teljesítve győzött, a nőknél Brown Viktória (közel 350 kilométerrel) lett az aranyérmes. A magyar válogatott mindkét nemnél diadalt aratott.

Az esemény, amely a Magyar Ultrafutó Liga sorozata, rengeteg érdeklődőt vonz, a szervező Balatonfüredi Atlétikai Club és a város önkormányzata rengeteget dolgozott azért, hogy kiváló körülmények várják az érdeklődőket.

Lesznek kiegészítő versenyek is: szombaton reggel nyolc órakor rajtol a 12 órás viadal, 12 órakor a 24 órás, másnap reggel hat órakor pedig a hat órás futam résztvevőin a sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában