Foci

2011.03.12. 13:43

Presztízsharc jön

Pápa - Igazi presztízsharc, vérbeli rangadó vár a Lombard Pápa csapatára szombat délután négy órakor Szombathelyen a labdarúgó-élvonal 19. fordulójában. A télen megerősített Haladás gárdája visszavágna az őszi súlyos vereségért.

Sikos Gábor

Vannak mérkőzések, amikor nem számít a csapatok aktuális helyezése, formája vagy bajnoki céljai, amikor kimondva, kimondatlanul sokkal többről szól a párharc, mint a megszerezhető három pontról. Ilyen rangadó lesz a Haladás-Lombard Pápa összecsapás is. Bíró Péter, a Lombard klubtulajdonosának néhai szerepvállalása a szombathelyi futballban mély sebeket hagyott, a vasi szurkolók nem tudtak megbocsátani az üzletembernek, hogy elhagyta szeretett csapatukat és Pápára tette át székhelyét. A hangulatot és a Haladás játékosait még jobban feltüzeli, hogy az őszi mérkőzésen történelmi és egyben súlyos vereséget mértek Véber György tanítványai rájuk a Perutz stadionban. A három kiállítással és 5:1-es hazai győzelemmel véget ért találkozó után még felfokozottabbak voltak a kedélyek, kisebb incidens is ki-alakult a pápai klub székhazában a mérkőzés után.
 
Persze, azóta sok minden változott, főleg a Szombathely háza táján. A télen alaposan megerősített együttes (többek között az Angliából visszatérő válogatott (Halmosi Péter is a keret tagja) Aczél Zoltán edzősködése alatt alaposan megtáltosodott. A pápaiakat sem kell félteni, hiszen eddig lejátszott meccseik alapján úgy tűnik, megtalálták saját játékukat, ráadásul a csapat gólfelelőse, Goran Marics is egyre jobban érzi a kaput.

 

 

- Szeretnénk elhozni a három pontot, ennek érdekében úgy érzem, meg is fogunk tenni mindent. Jó mérkőzésre és sok nézőre számítunk majd a mérkőzésen. Sajnos én nem tudok játszani mivel be van gyulladva a sarkam - mondta el a pápaiak utánpótlás-válogatott balszélsője, Heffler Norbert, aki ezúttal csak a lelátóról szoríthat társainak. Nem csak ő az egyetlen aki nem bizonyíthat a pályán.

A pápai védelemből sárgái miatt hiányozni fog Rajnay Attila, valamint a Szolnokon megsérült Supics is. Helyettük Németh Milánnak és Farkas Attilának kell megállítani a hazai rohamokat.
 
A szurkolók sem hagyják cserben csapatukat. A Lombard Baráti Kör szervezésében buszt indítanak a mérkőzésre. Mint megtudtuk, a költségeket magánszemélyként Bíró Péter állja, így Bárányosék drukkereik támogatását is élvezve léphetnek pályára a rangadón.



Véber György és a pápai szurkolók
 
Szerdán késő délután a Lombard Pápa vezető-edzője, Véber György baráti beszélgetésre invitálta a csapat szurkolóit. A tréner azért kezdeményezte a találkozót, hogy tisztázza a közte és a drukkerek között a Zala-egerszeg elleni meccsen történt szóváltást. Történt ugyanis, hogy a mérkőzés szünetében néhányan szidni kezdték a trénert és játékosait, amit aztán ő nem hagyott szó nélkül, és visszaszólt. Ezzel kapcsolatban elmondta, ugyan nem kér bocsánatot, de tudja, hogy nem helyes, amit csinált, és ezért a jövőben nem reagál a lelátóról érkező megjegyzésekre. A megjelentek hamar megállapították, akikkel tisztázni akarta konfliktusát Véber, nem jöttek el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!