Eplény

2016.09.19. 16:55

Kiismerik a sofőrök a Védát

Lassabban vezetnek a sofőrök a település főútján a fix traffipax környékén, azonban amint lehet, átlépik a sebességkorlátozást.

Kutasi Zsófia

Az úgynevezett Véda-hálózat részeként Eplénybe is telepítettek egy fix traffipaxot a közelmúltban. Fiskál János polgármester szerint volt hatása az intézkedésnek: azóta lassabban közlekednek a fő-úton az autósok. Legalábbis a traffipax környékén.

Azonban miután kiismerik a rendszert, a Véda hatósugarán kívül már nem veszik figyelembe a korlátozásokat. Júliusban volt a legtöbb baleset, összesen nyolc, előfordult, hogy egy nap három. Ezek nem jártak személyi sérüléssel, azonban a szalagkorlát több helyen megrongálódott. A polgármester szerint a fő ok ezekben az esetekben a figyelmetlenség lehetett.

Traffipax a településen: volt hatása az intézkedésnek
Fotó: Kutasi Zsófia

Sajnálatosnak tartja, hogy a kisebb balesetek nem jelennek meg a statisztikákban, így a számok nem feltétlenül tükrözik az adott probléma mértékét. Eplényben régóta problémát jelent a nagy forgalom, a személyautó- mellett a teherautó-forgalom is igen jelentős. Nyáron még többen választják ezt az útvonalat a Balaton irányába.

Gondot okoz, hogy az út terheltsége igen magas. Az úttest felújításra szorulna, ami a biztonság és a zajterhelés szempontjából egyaránt fontos lenne. Fiskál János szerint Eplény Zirc felőli határánál szükség lenne egy, az éles kanyarra figyelmeztető fényvisszaverő táblára is.

 

Címkék#trffipax

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!