Magyarország étele 2018

2018.04.12. 13:34

Nem akármilyen ételekkel neveztek a szakácsversenyre

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018. évben első alkalommal hirdette meg a Magyarország étele 2018 elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyt. A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, melyek alkalmasak lehetnek arra, hogy a címet elnyerjék.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Yanosh Nemesh

Elvárás volt, hogy az étel a legtöbb konyhán elkészíthető legyen, a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljen az étel.

A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, a receptekben épp úgy megtalálható volt a szarvas, a gyöngytyúk, mint a mangalica, vagy a bárány, és minden étel tartalmazza a két kötelezően használandó alapanyagot, a bio hajdinát és a makói vöröshagymát.

„Büszke vagyok arra, hogy végre

hazai alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő, magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrák születtek.

Hiszek abban, ha új receptúrákat hozunk létre, és azt éttermekben elterjesztjük, akkor az, a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai tényezővé is válhat.” – mondta el lapunknak Asztalos István az egyesület elnöke.

A döntőbe jutott ételek fantázianevei a következők:

A Rónasági Vénusz!

Álmos bárányka

Bece-neve: pörkölt

Belfegor

Botond triós

Disznóságok evolúciója „Huszárosan”

Györök gyöngye

Herbária Hungarikum Riserva

Mangalicaszűz Árpád-házi módra

Nyárikonyha Kiss gyöngye

Sertéstál

SiófoKi fordított Csülök.

A versenyről bővebben: www.magyarorszagetele.hu

Borítókép: magyar népviseletben főzik a szenzációs magyar gulyást

Shutterstock / Yanosh Nemesh

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!