2018.04.07. 16:34
Egyszerű, de különleges: zöldséges parmezáncsipsz
Telitalálat, ha a hagyományos csipsznél egészségesebb nasit választana.
Talán nem mondunk vele újat: a bolti csipszekben rengeteg a só és a különféle ízfokozó. Azonban akkor sem kell lemondanunk a ropogtatás élményéről, ha egy kicsit odafigyelünk a vonalainkra.
A Mindmegette sajtos zöldségchipse például tökéletes hasonló alkalmakra.
HOZZÁVALÓK
10 dkg cukkini
5 dkg sárgarépa
10 dkg grana padano
1 tk aprított bazsalikom
1 csipet bors
1.
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn, a répát és a parmezánt kis lyukú reszelőn lereszeljük.
2.
A zöldségeket egy műanyag edénybe tesszük, kicsit átnyomkodjuk, és a folyadékot leöntjük róla, a borssal és a bazsalikommal megszórjuk, a parmezánt hozzákeverjük.
3.
Egy tepsibe sütőpapírt simítunk, arra evőkanálnyi kis halmokat teszünk, majd előmelegített sütőben 165-170 fokon 10 perc alatt megsütjük. A sütőt kitámasztjuk egy fakanállal, és úgy hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat!
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Dean Drobot