2018.02.06. 14:29
Így készül a házi paleo kókuszjoghurt
Különleges, de mégis könnyen elkészíthető receptet mutatunk.
A házi joghurt, kókuszjoghurt készítése nem is olyan nagy macera, mint azt gondolnánk. A lényeg, hogy legyen egy helyünk „dunsztolásra”, és az alapanyagok kéznél legyenek. Innentől pedig már csak egy kis türelemre van szükség – az eredmény mindenképpen kárpótol majd.
Hozzávalók a Mindmegette receptjéhez:
4 dl kókusztej vagy kókuszkrém
1 ek méz vagy juharszirup vagy kókuszcukor
1 csapott kk agar-agar por vagy étkezési zselatin
2 kapszula probiotikum (pl. Bio-Kult)
Elkészítés:
A kókusztejet vagy krémet felforraljuk, majd visszahűtjük kb. 50 fokosra (az edény oldala legyen olyan meleg, hogy pont még tartani tudjuk).
Az agar-agart forró vízben feloldjuk és a tejhez öntjük, elkeverjük és beleszórjuk a probiotikus kapszulák tartalmát, hozzáadjuk a mézet, majd alaposan összekeverjük.
Kiforrázzuk az üvegeket és tetőket, majd egy-egy deci vízzel a mikróba tesszük őket és felforrósítjuk. Kiöntjük belőlük a forró vizet és beletöltjük a beoltott tejet.
A sütőt 40-50 fok közötti hőmérsékletre állítjuk és belerakjuk az üvegeket. Kb. 12 óra alatt készül el. Gyümölccsel a tetején kínáljuk.
Borítókép: Wikimedia Commons