Életmód

2015.04.20. 08:29

Ismerd meg jobban

Zirc - Sok tanár választja azt a lehetőséget a diákok megismerésére, hogy őket egy általuk érdekesnek vélt téma bemutatására kéri az óra keretein belül. Mire is jó ez? Mert mindenképp hasznos attól eltekintve, hogy elvesz a tovább haladástól pár percet.

Szeifert Nóra

Anno 9-ben, és most 12-ben is felmerült a feladat. Meglepett, mennyire megfeledkeztem a sivár néha szürke hétköznapokban, azokról, akik körülvesznek és arról amik iránt érdeklődnek. Mennyi különböző és színes egyéniség jár az osztályomba, de úgy nincs lehetőség mindenkit megismerni, mint az ember gondolná. Mégis csak nap mint nap együtt vagyunk, de aligha kerülne elő alapból olyan téma mint például a szellemek létezése vagy a földönkívülieké.

Pedig ha nem is olyan magas szinten, de mindenkit izgat a dolog. Így jött elő nálunk is és teljesedett ki a beszélgetés szélesebb körben. Még az is szívesen szólt hozzá, aki talán egész évben inkább aludt az órákon. Közelebb hoz minket egymáshoz a közös érdeklődési kör és beszédtéma, nem mellesleg nagyon sok új ismeretet szerezhetünk csupán diáktársainktól is.

Attól függetlenül, hogy még nem igazán vagyunk felnőttek vannak olyan témakörök amikben jobban otthon vagyunk. Ez alapvető, hiszen könnyedén utána nézhetünk a minket foglalkoztató kérdések válaszainak és kiokosíthatjuk magunkat benne.

Ezért nekem, így 18 évesen felbecsülhetetlen érzés lenyűgözni a tanárokat azzal, hogy igenis fejlődünk, önálló elképzeléseink vannak és saját véleményünk. Lassan de biztosan haladunk mi is és óvatosan lépünk a gyerekkorunkat hátrahagyva a felnőtt világ felé.

 

Címkék#tanítás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!