Életmód

2013.07.28. 16:40

A lábunk kéznél van

A talpmasszázs Ázsiában már ötezer éve ismert, az alternatív gyógyászat módszere. Rózsáné Takács Tímea természetgyógyász-reflexológus megelőzésre is alkalmazza.

Tóth B. Zsuzsa

Magyarul azt mondjuk: talpmasszírozás, a módszer azonban  ennél többet jelent a tapolcai Rózsáné Takács Tímea szerint. Timi azt mondja, valójában a lábfejet és az alsó lábszár lábfej felé eső részét masszírozza. A lábunkon, illetve  a kezünkön is úgynevezett reflexzónákon, esetenként reflexpontokon azonosíthatóak jól be  a szerveknek és azok apróbb részeinek megfelelő reflexpontok.  Aki ismeri ezek pontos helyét, az az adott hely apró jelei alapján felismerheti, hogy mi az, ami nem úgy működik, ahogy kellene. A pont  ingerlésével, masszírozásával képes az adott szervet harmonizálni.  

- Elsősorban megelőzésre, felfrissülésre ajánlott, de gyógyításra ugyancsak  alkalmas. A talpmasszázs gyorsan, mellékhatások nélkül óvja-javítja testi-lelki egészségünket. Betegségeket előz meg, bajokat gyógyít.Az  anyagcseretermékek a helytelen táplálkozás, életmód következtében felszaporodnak a szervezetben és nem tudnak természetes úton eltávozni. Így  a szervek károsodnak és a reflexzónában lerakódások képződnek.

 

A reflexológiát Rózsáné Takács Tímea kiemelten használja  a méregtelenítési folyamatok felgyorsítására, a nyirokrendszer tisztítására, valamint a hormonrendszer kiegyensúlyozására ugyancsak (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)



A szervezetben energiablokádok alakulnak ki, ezáltal gyengül, esetleg romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, valamint a szervrendszerek működése.  Ezekben a zónákban különböző nagyságú kristályos göböket tapinthatunk ki, amelyek érzékenyek, fájdalmasak  lehetnek - magyarázza Timi. A cél a lerakódások elmasszírozása. A  szervezet így megszabadulhat a salakanyagoktól, méreganyagoktól.

A reflexzóna masszírozásával a hozzá tartozó szervben javítjuk a vérkeringést, amely minden szerv számára életfontosságú, és általa gyorsabb a gyógyulás. A reflexzónamasszázs erősíti az immunrendszer működését, illetve a hormontermő mirigyek működését szabályozza. Ismert a fájdalomcsillapító, lazító, testi-lelki feszültséget oldó hatása is. A lábfej bőrében található érzőideg-végződések ingerlésével ugyanis az idegrendszerre is hathatunk. 



Megelőzésre, gyógyulásra  

A reflexológus elkezdi masszírozni a lábunkat, és ennek hatására felszabadulnak a negatív energiáink, megtisztulunk, aktivizálódik a szervezetünk. A masszírozás időtartama zónánként fél-egy perctől öt percig tarthat. A teljes kezelés általában 3040 perc. Elsősorban megelőzésre ajánlott,de a gyógyulási folyamatok kiegészítésére is kiváló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!