A víz az úr

2018.07.06. 20:07

Ön beugrana ebbe a félelmetes medencébe? (videó)

Több, mint két percig tart leérni az aljára, és még föl is kellene jönni onnan. A profik egy levegővel megoldják. Vagy mégsem?

Hátborzongató, ám nagyon izgalmas videó készült arról, ahogyan a francia Guillaume Nery egy lélegzetvétellel és mindenféle felszerelés nélkül, szabadon alámerül a világ legmélyebb medencéjében – számol be róla a Bors Online. A 40 méter mély búvároknak készült gyakorlóterep a velencei Joy pool élménystrand egyik legizgalmasabb része, ami különleges szintezéssel készült.

Azonban nem mindenkinek sikerülne az, ami Nerynek, hiszen több, mint két percig tartott leérni a medence aljára, onnan pedig még fel is kellett jönni. A 35 éves férfi azért vállalta ezt a megmérettetést, mert elmondása szerint imádja a helyszínt, sokkal jobban, mint a hasonló mélységű természetes tavakat, melyekben igen nehéz szabadon búvárkodni.

„Amikor alámerülsz, olyan, mintha egy sci-fibe csöppentél volna. Futurisztikus, a víz pedig annyira tiszta, hogy néha olyan érzésed van, mintha nem is úsznál, hanem inkább repülnél”

– mondta a StoryTendernek Nery, miután újra felbukkant.

Borítókép: Youtube

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!