Devecser

2015.04.30. 16:07

Útfelújítás Devecserben és Kolontáron - Megvalósul a tavalyi ígéret

Útfelújítások kezdődnek a nyáron több belterületi szakaszon közel hétszáz millió forint értékben.

Penk Tímea

Devecser térségében több mint öt kilométeren újulhatnak meg a mellékutak európai uniós forrásból. A Közép-dunántúli operatív program zárásaként Devecsert Ajkával, illetve Sümeggel összekötő utak kolontári és devecseri szakaszán végeznek felújítást.

Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, hogy már tavaly ígéretet tettek a felújítására, mivel ezek nagy forgalmú, rendkívül rossz állapotban lévő utak. A tavalyi és az idei évben megvalósuló útfelújítások összberuházásának az értéke meghaladja kétmilliárd forintot.

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója és Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő (Fotó: Penk Tímea)

- Kevés ilyen város van az országban, mint Devecser, ahol az állami utakat szinte teljes terjedelemben rendbe teszik - hangsúlyozta Kovács Zoltán. Az államtitkár türelmet és megértést kért a Kolontáron, illetve a nyolcas számú főút és a téglagyár között közlekedőktől a felújítási munkálatok idején adódó esetleges kellemetlenségek miatt.

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója arról adott tájékoztatást, hogy a munkát nyáron kezdik, teljes lezárás nem lesz. A Devecser és Sümeg közötti 2,2 kilométeres útszakasz egyenetlenségek a lemarása után a teljes felületet kötő- és kopóréteggel erősítik meg. Az árkokat kitisztítják és nemesített útpadkát építenek, a sérült vagy hiányzó átereszeket pótolják, vízelvezető szegélysort is beépítenek több szakaszra. Az Ajka és Devecser közötti mellékút két szakaszán, összesen három kilométer hosszan végeznek felújítást. Két új aszfaltrétegre, vízelvezetőkre, forgalomtechnikai és biztonsági elemekre terjed ki a projekt. Az üzemeltető, a karbantartó és a fenntartó kiemelt figyelmet fordít az útszakaszokra az átadást követő öt évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!