Devecser

2012.10.13. 11:18

A Rotary-ház kiállításai Devecserben

Az Emlékezés Napját (október 4.) megelőző kora este nyílt kiállítás a devecseri Rotary-házban. Azóta is nagy az érdeklődés, a rendezők örömére sokan látogatják a kisváros új galériáját.

Czeidli József

A felső emeleti termek a katasztrófa idején és azt követő időkben készült fotókkal hívja a látogatókat az emlékezésre. Dr. Lenner László helyi gyógyszerész valamennyi bontásra ítélt lakóházról fényképfelvételt készített, s ebből a teljesség igénye nélkül egy komoly anyaggal idézi fel az eltűnt devecseri utcákat. A televízió nagy képernyőjén pedig Benkő István megrázó filmje pereg, aki az áradás pillanatait örökítette meg.

Az alsó szinten kapott helyett Boldizsár Zsolt devecseri festőművész Somló festményeiből készült tárlata. A "hegy szerelmeseként" ecsetjével szemet gyönyörködtetően villantja meg a bazalt óriást. Ugyancsak itt látható a régóta várt gazdag helytörténeti anyag, s kirándulásra csalogat a Somló terem bővített fénykép - és tárgyi világa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!