Csopak

2017.02.07. 18:35

A céljuk egy élhető, szerethető település

Csopak - A 2016-os esztendő a település számára eredményes év volt. Jó költségvetéssel zártak, a szeszélyes időjárás ellenére szépen alakultak a strandi bevételeik. Az általuk üzemel-tetett üdülőfalu is telt házzal működött.

Szendi Péter

- Tervezett bevételeink teljesültek, így nyugodtan tekinthetünk az idei évre. Tavaly sok pályázatot készítettünk elő, reményeink szerint ezek közül több sikeres is lesz, melyek az elkövetkezendő évek beruházásait meghatározzák - kezdte Ambrus Tibor polgármester.

Talán a legnagyobb feladat a Füredi és a 73-as út körforgalmának kialakítása, valamint a Füredi út teljes felújítása lenne. Az aszfaltozáson kívül a csapadékvíz elvezetése, a szennyvízhálózat kialakításán túl járda- és kerékpár-út építése is szerepel a tervek között.

Az óvodában található konyhát szeretnénk az üdülőfaluba áthelyezni, így felszabadulna az épületben egy helyiség. Sikeres pályázat esetén a Ranolder-kastély is felújításra kerülne.

Hasonló költségvetéssel terveznek erre az évre is, mint tavaly. Adókat nem emeltek, de az adóellenőrzéseket mindenképpen szigorítani kívánják.

- Bár kívülről nézve a képviselő-testület munkáját elsősorban a beruházások minő-sítik, ezek vannak leginkább reflektorfényben. Nekünk viszont elsősorban az a feladatunk, hogy egy élhető, szerethető települést alakítsunk ki. A Csopakra látogató emberek örömmel jöjjenek hozzánk, az itt élő emberek pedig érezzék jól magukat. Éppen ezért fontos a közbiztonság, a köztisztaság, a környezet, az iskola, az óvoda, az egészségügy megfelelő működése. Idén a tavalyi évhez hasonlóan ezekre is nagy hangsúlyt fogunk fordítani - zárta szavait a falu első embere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!