Cozma

2011.05.05. 14:32

Raffael bemutatta hogyan szúrt

Veszprém - A szakértők segítségével imitálta Raffael Sándor, a Cozma-gyilkosság elsőrendű vádlottja csütörtökön, hogy milyen helyzetben volt, és hogyan szúrt a Patrióta lokál előtt 2009. február 8-án.

Halmos György

A rövid bemutató idejére bal kezéről levették a bilincset, de lábbilincsét rajta hagyták. A szúráscsatorna irányát és szögét meghatározva az derült ki, hogy a - szívet szinte kettévágó - szúrás iránya aluról felfelé haladó volt. Ezzel kapcsolatban Raffael azt mondta, hogy jobb lábbal előrelépve bal kezével szúrt, bal térde szinte érte a talajt félkörívesen szúrt; minden  a másodperc tört része alatt történt. Raffael Sándor, a gyilkosság elsőrendű vádlottja továbbra is állítja, hogy egy körülbelül tíz centiméteres pengehosszúságú késsel szúrt a Patrióta Lokál előtt, nem pedig annál hosszabbal, mint ahogy azt az orvosszakértők feltételezik a szívet ért szúráscsatorna hosszából. Az orvosszakértő ugyanakkor állítja: minden szempontot figyelembe véve kizárt, hogy egy 10 centiméteres pengehosszúságú késnek 18,5 centiméteres szúráscsatornája legyen.
 
Az orvosszakértő Zarko Sesum fejsérülésével kapcsolatban arról beszélt, hogy az maradandó sérülést csak akkor okozott volna, ha nem műtik meg. A sportolót ért rúgás nem volt akkora erejű, hogy közvetett, vagy közvetlen életveszély kialakuljon nála.
 Marian Cozma vesesérülésével kapcsolatban az hangzott el, hogy elhelyezkedése és jellege alapján nem kellett olyan sérülésnek kialakulnia, ami megváltoztatta volna a játékos testtartását, mozgását. Az orvos megemlítette: előfordulhatott, hogy Cozma azonnal nem is vette észre a sérülést a szervezetben ilyenkor felszabaduló fájdalomcsökkentő hormonok miatt.
 
A vélemények ismertetése előtt a bíróság levetített egy, a veszprémi Tesco hipermarketben február 8-án, vagyis a gyilkosság délelőttjén készült felvételt, amelyen Sztojka Iván harmadrendű vádlott és barátnője vásárolt. A felvétel bemutatását Sztojka kérte, mert szerinte azt bizonyítja, hogy ő nem bujkált, nem rejtőzködött. Hozzátette, hogy szorongásai miatt 2007 óta gyógyszert szed, vagyis ha részt vett volna a gyilkosságban, akkor nem vásárolgatott volna aznap délelőtt teljesen nyugodtan.


A Cozma-tragédia háttere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!