Emelkedő díjak Várpalotán

Várpalota - A víz- és csatornadíjak, valamint a helyi autóbusz közlekedés tarifái is emelkednek 2012. január 1-jét követően.

Szabó Péter Dániel

A várpalotai képviselő-testület csütörtöki ülésén tárgyalta a víziközmű díjak 2012 mértékét meghatározó rendelettervezet. Az elmúlt években elfogadott szolgáltatási díjak a közületek és a lakosság számára egyaránt azonosak voltak. A lakosság terheinek csökkentése érdekében Bakonykarszt Zrt, a szolgáltatási területén található más településekhez hasonlóan eltérő mértékű közületi és lakossági szolgáltatási díj megállapításra is javaslatot tett.


Falussy Sándor és Deák Istvánné önkormányzati képviselők leszögezték, nem támogatják az eltérő áremeléseket, mivel egyrészt etikátlan a településen működő vállalkozásokkal szemben, másrészt pedig a nehéz költségvetési helyzetben lévő közintézmények is megsínylenék a jelentősebb drágulást. A városatyák végül az 1-es számmal ellátott verzió mellett döntöttek, ami az ivóvíz szolgáltatási díjak 7,8 (közületi), illetve 3,0 (lakossági) százalékos emelését jelenti január 1-től, míg a csatorna szolgáltatási díjak 6,9 (közületi), valamint 2,5 (lakossági) százalékkal emelkednek.  

A helyi autóbusz közlekedés szolgáltatási díjainak emelését is tárgyalta a testület. A Bakony Volán két javaslata közül a képviselők az alacsonyabb, 5,8 százalékos tarifaemelést támogatták, ami 2012-ben 190 forintos menetjegy-, 1625 forintos diákbérlet, s 4630 forintos összvonalas felnőtt bérlet árat jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!