Hagyományőrzésből jeles

Bakonyszücs - Újra benépesült a kis bakonyaljai település tornacsarnoka szombaton délután. A Veszprém Megyei Német Önkormányzatok és Elektorok Közössége tartotta itt hagyományos, immár huszonegyedik alkalommal megrendezett megyei nemzetiségi gálaműsorát.

Nagy Imre

A közösen elénekelt himnuszokat Fódi Istvánnak, a helyi német kisebbségi önkormányzat elnökének köszöntője követte, majd Dr. Albert Vendel, a megyei német önkormányzat elnöke osztotta meg ünnepi gondolatait szűkebb pátriánk németségének képviselőivel.  Hagyomány, hogy évente kiosztják az Ehrenpreis-díjat, amit az kaphat, aki sokat tesz a megye német kisebbségéért. Idén a díjat Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke, a jubiláló Gannai Asszonykórus vezetője kapta, akit ebből az alkalomból virágcsokorral köszöntött Vesztergom József, Ganna polgármestere és Nagy Ottó, a Gannai Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

A kulturális bemutatón helyi és környékbeli nemzetiségi ének- és tánccsoportok léptek fel, szép példáját adva a hagyományőrzésnek. A gála hamisítatlan, jó hangulatú  sváb bállal zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!