Veszprémben kitették őket

Homokbödöge - Cégen belüli viták miatt hagyott Veszprémben két látássérült homokbödögei kisgyereket az őket szállító kft.

Tiger Szabolcs

- Egyszerűen otthagyták egyedül a két tartósan látássérült gyermekemet Veszprémben - ezzel a mondattal vezette be történetét Körmendiné Bajusz Gyöngyi homokbödögei olvasónk. - Az egyik gyermekem hatodikos, a másik most kezdte az általános iskolát, mindketten súlyosan látássérültek, ezért egy budapesti speciális iskolába járnak. Mikor kiderült, hogy a második gyermekem is beteg, idegösszeomlást kaptam, azóta nem vezethetek autót. A fiamat busszal hordtam fel az iskolába, ám a jelenlegi munkámmal ez már nem volt összeegyeztethető, majd mikor a másik gyermekem is iskoláskorú lett, alternatív megoldást kerestünk, a MoveAlfa Kft.-t.

- Helyhiányra hivatkozva csak második megkeresésre vállalta a cég, hogy a speciális kisbuszukkal vasárnap fel-, pénteken lehozzák a kicsiket. Az első alkalom 9-én, pénteken lett volna - mesélte az asszony. - Aznap délelőtt telefonáltak, hogy van egy kis problémájuk a szállítással, de megoldják valahogy, majd délután kettőkor felhívtak és közölték, hogy a veszprémi szolgálat hozta el a gyerekeket, de csak Veszprémig, menjek értük, mert ők nem tudnak rájuk vigyázni. Kétségbeestem, körbetelefonáltam az ismerőseimet, míg valaki kocsival el tudott vinni. Hétfőn bementem a cég irodájába, ahol a vezérigazgató asszony "nekem tök mindegy" stílusban közölte, hogy a továbbiakban nem vállalják a gyermekeim szállítását. Kifelé menet azt is megtudtam, hogy a velem kapcsolatban álló ügyintéző hölgyet - aki végig rendkívül segítőkész volt - azonnali hatállyal kirúgták - fejezte be a történetet Körmendiné.

Megkerestük a MoveAlfa Kft. vezetőségét is. - Hét éve foglalkozunk sérült emberekkel, s ilyen még nem fordult elő - tájékoztatott minket Dömötör Katalin ügyvezető igazgató. - A cégünk országszerte tart fenn támogató szolgálatokat, Veszprém megyében Pápa és Veszprém mellett még Balatonfűzfőn és Devecserben van központunk. A fő profilunk a sérültek szállítása, jelenleg körülbelül 42 gyerek és 38 felnőtt utasunk van. Júliusban a négy kisbuszunkat összesen 623 alkalommal vették igénybe. A sajnálatos eset miatt természetesen a szülőktől bocsánatot kértünk, mint kiderült, Kálmánné Kovács Adél, a pápai szolgálatvezetőnk túlvállalta magát, emiatt hozta vissza a gyerekeket a veszprémi szolgálat, ahonnan a pápai kollégák vitték volna haza őket. A szolgálat a jogszabályok szerint egyébként csak a saját területén történő munkáért kap pénzt, a veszprémiek ezt a fuvart ingyen vállalták. Sajnos a belső kommunikációba is hiba csúszott, a veszprémiek egy órával hamarabb érkeztek, s miután nem tudták a pluszidőt kivárni, értesítették a szülőket. Felelősségre vontuk a szolgálatvezetőt, szerinte ő maximálisan elvégezte a feladatát, majd közös megegyezéssel kérte a felmondását. A hölgy öt éve dolgozott már nálunk, és igen rosszkor, az Államkincstár felülvizsgálata és a következő hároméves működéshez szükséges pályázatok megírása előtt hagyott cserben minket - tájékoztatott az ügyvezető.

Telefonon utolértük Kálmánné Kovács Adélt, aki másképp emlékezik a történtekre.

- Az elmúlt hónapok során folyamatos leépítések zajlottak a cégnél, így esett, hogy a két nyolc órában dolgozó sofőröm egyike nem vállalta a félállást, ezért felmondott. A megmaradt emberem pedig nem tudta a másik munkáját is elvégezni. Ez vezetett ahhoz, hogy szeptember 9-én nem volt, aki Pestre menjen a két gyermekért, a volt főnökeimtől kértem segítséget, akik azután a veszprémi szolgálat autóját küldte értük. Azt külön kijelentették, hogy az autó csak Veszprémig mehet, Pápára már nem, azt oldjam meg én. Ha nem épp a férjemnél lett volna az autónk, azonnal értük indultam volna - pedig a városon kívül nem vezetek soha, egyébként a munkakörömben sincs benne. Utólag mindenért én lettem a felelős. A felmondásomat én kértem, mert elegem lett az utóbbi időszak állandó kritizálásából, öt év munkáját adtam fel a családomért és az egészségemért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!