Felemás ítélet a repülőtér ügyében

Győr, Veszprém - Jogszerű volt a BudaWest Zrt.-vel kötött szerződéstől való ellása a Veszprém és Szentkirályszabadja önkormányzatának, ugyanakkor a megyei bíróságot új eljárásra kötelezte a győri ítélőtábla a reptéri ingatlanok tulajdonjogának törlésére vonatkozó végzés kapcsán.

Halmos György

Dr. Ferenczy Tamás, az ítélőtábla szóvivője arról tájékoztatott, hogy szerdán a dr. Zámbó Tamás által vezetett tanács helyben hagyta az első fokon eljárt Veszprém Megyei Bíróság rendelkezését.

A győri ítélőtábla a Veszprém és Szentkirályszabadja önkormányzata mint felperesek, illetve a BudaWest Zrt. alperes ellen folyamatban lévő perében a közbenső ítéletével helybenhagyta az első fokon eljárt Veszprém Megyei Bíróság felperesek szerződéstől való elállásának jogszerűségét megállapító rendelkezést.
 
Az ítélőtábla ugyanakkor alaposnak találva az alperes fellebbezését, hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítélet a BudaWest tulajdonjogának törlésére és a felperesek tulajdonjogának ingatlan-nyilvántartási visszajegyzésére vonatkozó rendelkezéseit, és ebben a részben a megyei bíróságot újabb eljárásra és újabb határozat hozatalára utasították.

Ez utóbbi rendelkezés indoka az, hogy a megyei bíróság áprilisi részítéleti rendelkezésével elválasztotta egymástól a jogszerű elállás következményeit; a felperesek tulajdonjogának visszajegyzését, illetve az alperesnek (szintén az elállás folytán visszajáró) egymilliárd forint és áfa (plusz kamatai) visszafizetéséről a határozathozatalt.

A szerződéskötés előtti állapot helyreállítása során azonban egyidejűleg kell rendelkezni a szerződés folytán átadott reptéri ingatlanok és a vételár visszatérítéséről. Az eljárás tovább folytatódik a megyei bíróságon, ahol egységesen születhet döntés az ingatlanok, illetve a vételár visszatérítéséről, valamint a felperesek 632 millió forintos kötbér iránti igényéről - tartalmazza a tájékoztatás.

Még az idén új kézbe kerülhet a reptér

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!