Az időskori életpálya víziója

Veszprém - Négy kérdéscsoportot tartalmaz az a kérdőív, melyben az idősek, a 60 év felettiek, a szép korúak véleményét kéri az önkormányzat.

Balla Emőke

Veszprémben tavasszal megalakult a város idősügyi tanácsa, melynek egyik feladata, hogy megfogalmazza, a  képviselőtestület elé vigye az Idősügyi koncepciót. A tanács tagjai szeretnék, ha a képviselők a jövőre vonatkozó elképzeléseiknél, terveiknél, döntéseiknél figyelembe vennék az idősek véleményét. A koncepció kidolgozása keretében Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata kérdőívet szerkesztett, mely négy témakörben - szolidaritás, kapcsolatrendszer, biztonságérzet, az együttműködés színterei - kéri a 60 év feletti veszprémiek, nyugdíjasok, "szép korúak" véleményét, mondta Némedi Lajos alpolgármester. Fontos, hogy ismerjék ennek a korosztálynak örömeit, gondjait, problémáit, elvárásait, hiszen a város lakosságának közel negyede  idős, nyugdíjas.

Az Idősügyi koncepció két-három évre szóló terv, mely nemcsak az önkormányzat, de az idősekkel foglalkozó intézmények számára is hasznos lehet.

Az önkormányzat az emberekhez nem személyesen küldi el a kérdőívet, az megtalálható a város honlapján, a polgármesteri hivatalban, a városi újságban. A kitöltött kérdőívet szeptember 22-ig kell visszajuttatni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatára, vagy elhelyezni az okmányirodában található gyűjtőládában, de a kérdésekre válaszolók  elektronikusan is elküldhetik véleményeiket.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!