Nem vette észre az átjárót, vonatnak ütközött egy merseváti autós

Napló - A rendőrség vasárnap közzétett jelentésében szerepel, hogy Pápán egy nagyáruház parkolójában lopott autót találtak a rendőrök, Eplényben üzemanyaglopás elkövetőit érték tetten, Külsővat és Nemesszalók között pedig vonattal ütközött egy autós.

Napló Online

Egy eplényi cég telephelyéről érkezett még pénteken éjszaka bejelentés arról, hogy a cég biztonsági őre üzemanyaglopáson ért tetten három személyt. A helyszínen megjelenő járőrök elfogták és a Zirci Rendőrőrsre állították elő a három csetényi fiatalembert.  Ellenük lopás miatt készült büntetőfeljelentés - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata vasárnap.

Szombaton délelőtt egy pápai nagyáruházból érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi fizetés nélkül próbál meg eltulajdonítani egy sapkát. A kiérkező járőröknek a férfi elismerte tettét. A pápasalamoni férfi végül a 900 forintos sapkát kifizette, így a lopási kár megtérült, a tettes ellen szabálysértési feljelentés készült.   

Szombat este egy pápai nagyáruház parkolójában találtak meg egy Budapestről ellopott személygépkocsit. Este fél hétkor arról érkezett bejelentés a Pápai Rendőrkapitányságra, hogy az áruházban megjelent egy ismeretlen férfi, aki a vevőszolgálati pultnál különböző termékeket szeretne visszaváltani. A férfinél semmiféle számla nem volt, állítása szerint az áruházlánc egy másik üzletében vásárolta azokat a termékeket, amelyek hibásak, ezért szeretné visszakapni a pénzét. A kapott pénzből tankolni szeretne, mondta. A kiérkező járőrök ellenőrizték a férfi által vezetett Peugeot Presence típusú személygépkocsit. Kiderült, az autót a Budapesti III. Kerületi Rendőrkapitányság jármű lopás miatt körözi. Az autót lefoglalták, a férfit pedig előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Szombaton este nem sokkal nyolc óra után személygépkocsi ütközött vonattal a Külsővat és Nemesszalók közti útszakaszon lévő vasúti átjáróban. Egy merseváti férfi Nemesszalók irányába haladt személyautójával. A kereszteződésbe érve nem vette észre a fénysorompó tilos jelzését és az áthaladó vonat oldalának hajtott. A férfi az ütközés következtében könnyű sérülést szenvedett. A vonat utasai közül senki sem sérült meg. Az  elvégzett vizsgálat szerint a férfi nem fogyasztott alkoholt, elmondása szerint nem vette észre időben az átjárót. A középkorú merseváti férfi ellen büntetőfeljelentés készül a közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!