Hóban harmadik az idei Mikulás-rali

Akár a pályák szélén állva és szurkolva, akár az autókban ülve ki-ki évek hosszú sora óta a Mikulás-ralin ünnepli, hogy a nagy családhoz tartozik. Ahhoz a famíliához, melynek mindene a motorbőgés, a csapatás, a száguldás és minden egyéb, ami a rali kelléke.

Novothny Ottó

A Mikulás rali mindenképpen különleges helyet foglal el a hazai versenynaptárban, hiszen ez bulivetélkedő, ahol lehet helyet cserélni (ahogy azt például Krózser Menyhért teszi és a pilóta ülésből erre az alkalomra a navigátoréba száll), lehet hosszú szünet után visszatérni (ahogy azt a magyar bajnok Benik Balázs teszi két esztendő ralimegvonást követően), egy szó mint száz: ezen a rendezvényen megalkuvás nélkül az örömautózásé lesz a főszerep.

- Nem drukkolunk a hóért, hiszen az többletmunkát ad nekünk - mondta Lakatos Róbert a Mikulás-rali főszervezője. - Arról nem beszélve, hogy jöhet olvadás, fagyás, ami megnehezíti a feladatainkat. Persze az időjárától függetlenül mi igyekszünk a hagyományoknak megfelelően jó ralit lebonyolítani.

- Tizennégy versenyen eddig két alkalommal volt havas a terep.
 
- Így van, valószínűleg az idei lesz a harmadik a sok esztendős sorban. Egyébként összesen százharminc pilóta nevezett, ami ugyan kevesebb mint a korábbi létszám, de a gazdasági válságot figyelembevéve ez is figyelemreméltóan szép mezőny.

- A környékbeliek számára ez különösen kedves rali.

- Felsorolni is hosszú, kik állnak rajthoz a megyéből. Természetesen illik megemlíteni Aschenbrenner Györgyöt, aki 1-es számmal indul és a legjobbak között száguldókat: Osváth Péter, Varga Attila, Balázs Vilmos, Puskádi János, Krózser Menyhért.

- Mindenki számára szokatlanok lesznek a helyszínek.

- Pontosabban ebben a formában még nem szerepeltek a futamokon. Például Vigántpetend, ahol aszfalt burkolat van. Ez azért érdekes, mert egyre népszerűbb az a nehezítés, hogy murvagumival kell a kemény burkolaton menni, ami nagyobb improvizációt és izgalmakat ígér. A szentkirályszabadjai repülőtér is jó terep és az is rendkívüli, hogy a Királyszentistván-Sóly területet egyben kell teljesíteni. Minden programunk ingyenes, például a vasútállomáson berendezett szervízpark megtekintése is. Várjuk az érdeklődőket.


A Mikulás ralit december 5-én, vasárnap rendezik. Hat gyorsasági szakasz lesz, az első Szentkirályszabadján 9.00 órakor. A 2. Gyártelep-Sóly 9.31 kezdéssel, a 3. Vigántpetenden 10.30 órai starttal. A szervízparkot követően a 4. gyorsasági szakasz ismét Szentkirályszabadja lesz (12.32). Az 5. Gyártelep-Sólyban (13.00), míg az utolsó speciális szakaszt Vigántpetenden rendezik 14.08-as kezdéssel. A vasútállomáson berendezett szervízparkba 14.53-kor érkezik a mezőny.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!