Lasztovicza újra elnök

Címkék#lasztovicza

Veszprém - A következő négy évben is Lasztovicza Jenő vezeti a megyei önkormányzatot, határoztak nagy többséggel a közgyűlés szerda délutáni alakuló ülésén.

Győrffy Árpád

 Az MSZP-s Nagy Jenő korelnök vezetésével kezdődött tanácskozás elején  dr. László Zoltánné, a területi választási bizottság elnöke ismertette az október 3-i választás eredményét és  átadta a megbízóleveleket a 12 Fidesz-KDNP-s, a négy MSZP-s és a két jobbikos képviselőnek, majd az újjáalakult  közgyűlés tagjai esküt tettek.

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés második választási ciklusra megválasztott elnöke Nagy Jenő korelnök előtt tette le az esküt Egy bizottsági elnöki poszt a szocialistáké.
A megbízólevelek átvétele uán a FideszKDNP frakció nevében dr. Áldozó Tamás tett javaslatot a  közgyűlés elnökének személyére.

Ahogy  négy évvel ezelőtt, most is frakciótársukat, Lasztovicza Jenőt javasolta. A titkos szavazáson a tizennyolc tag közül tizenöten szavaztak érvényesen igennel a jelöltre, ahogy később az elnök által javasolt két alelnökre, az elnöki kabinetet eddig vezető Kovács Norbertre és az alelnöki posztot eddig is betöltő Polgárdy Imrére. A közgyűlés az elnök fizetését az eddigivel azonos összeg- ben, 600  ezer forintban állapította meg. Az alelnöki mun- kát főállásban végző Kovács Norbert 570 ezer, a társadalmi megbízatású Polgárdy Imre 260 ezer forintot kap havonta. A közgyűlés a továbbiakban létrehozott három bizottságot. Az ügyrendit Kroft Miklós (Fidesz-KDNP), a pénzügyit Pusztai István (MSZP), a gazdaságit dr. Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) vezeti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!