Indul a MagyarBrands

Budapest - A legkiválóbb hazai márkák minősítésére és bemutatására MagyarBrands program indul az idén. A hat éve elnyerhető Superbrands cím mellett meghirdetett hagyományteremtő kezdeményezés fővédnöke dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Osváth Sarolta

A Superbrands program, amely immár a világ legnagyobb márkaértékelési és -díjazási rendszere, alig másfél évtizede indult Nagy-Britanniából, hat éve pedig már a hazai vállalkozásoknak is lehetőségük nyílik arra, hogy részesüljenek a nemzetközi védjegyben.

Az elismerés egyrészt felhívja a vásárlók figyelmét, hogy mely termékek nyújtanak számukra minőséget és megbízhatóságot, másrészt a kiváló márkák követendő példaként szolgálnak a többi piaci szereplő számára. Most a Superbrands példájára elindítják a MagyarBrands programot is, amely a legkiválóbb hazai márkákat helyezi előtérbe.

- Példaértékű kezdeményezésnek tartom a Magyar- Brands programot, úgy vélem, a magyar márkák díjazása elősegítheti a hazai termékek presztízsének növelését, vállalkozásaink fejlődését, a teljesítmények elismerését. A fogyasztók a magyar termékek tudatos választásával nagymértékben hozzájárulhatnak az ország gazdasági fejlődéséhez - hangsúlyozta Navracsics Tibor  miniszterelnök-helyettes.

A MagyarBrands védjegy előre meghatározott, egységes szempontrendszer alapján, pályázati úton nyerhető el. A hazai programban részt vevő vállalkozások és azok termékei - a Superbrands nemzetközi elveihez hasonlóan - önkéntes, független szakértőkből, a szakmai és iparági érdekképviseleti szervezetek képviselőiből álló bizottság döntése alapján kapják meg az elismerést.

- Bízom benne, hogy a program méltó fogadtatásra lel a magyar márkák körében, úgy vélem, együtt sokat tehetünk azért, hogy újra büszkék lehessünk a hazai termékekre  emelte ki Wiszkidenszky András, a Superbrands Magyarország igazgatója.

Mint elmondta, november 4-én tartják az első Magyar- Brands-konferenciát, amelyen nyilvánosságra hozzák a 2010-es díjazottak listáját, valamint bemutatják a 2011-es pályázati kiírást is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!