Gallyazás és rétegvizek

Veszprém - Sok idős ember nem tudja megfizetni az ingatlanukon lévő, légkábeleket veszélyeztető fák gallyazását, illetve egyre nagyobb problémát okoznak azok a rétegvizek, amelyeket nem tudnak megfelelően elvezetni.

Halmos György

A Kádártán és Gyulafirátóton jelentkező problémákról Katanics Sándor önkormányzati képviselő beszélt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy az elhanyagolt kábelekkel kapcsolatos problémákra már régebben felhívta az önkormányzat figyelmét, szerette volna, ha rendelet születik, de ez nem történt meg. A tulajdonosok kötelesek a területükön lévő fákat, növényeket rendben tartani, de a településrészen élők közül sokaknak ez jelentős anyagi terhet jelent, az önkormányzat pedig nem tud segíteni. A képviselő szerint az önkormányzatnak adott időnként fel kellene mérni az ilyen jellegű igényeket és szükség esetén segítséget kellene nyújtania.

Másik témaként arról beszélt, hogy Kádártán, de a közeli Gyulafirátóton is egyre nagyobb problémát okoz az el nem vezetett rétegvíz. Van olyan utcaszakasz, ahol az állandó vízfolyás miatt már algásodik a kereszteződés, ami télen rendkívül balesetveszélyes, de például Gyulafirátón a gyógyszertár mögötti ingatlanon az elmúlt hónapok csapadékos időjárása miatt a mélyből feltörő forrás percenként hozama 16 liter, amit az ingatlantulajdonos nem tud megfelelően elvezetni, kertjében szabályos kis tó alakult ki.

Az önkormányzat tud ezekről a gondokról, azonban a költségvetésben nincs erre forrás - mondta a képviselő. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!