Celebfutam sárkányokkal

Címkék#médiafutam

Balatonfüred - Húzzatok már bele, kiabálta el magát széles mosoly kíséretében Pulai Imre olimpiai bajnok kenus, aki ezúttal egy média sárkányhajóban ülve igyekezett lendületet adni a csapatnak.

Martinovics Tibor

A Tagore sétánnyal párhuzamosan közel a parthoz rendezett médiafutamra a szemerkélő eső ellenére is sokan voltak kíváncsiak. A Hír Tv, a Nemzeti Sport és a TV2 stábja mérkőzött meg egymással, részt vett a versenyen például Liptai Claudia, Demcsák Zsuzsa, Azurák Csaba, illetve helyet kaptak a hajókban Kammerer Zoltán és Storcz Botond olimpiai bajnok kajakosok is. – Ez nagyszerű sport. Nem csak csinálni jó, de látványos is. A dobos az első evezős ütemére veri a ritmust, a többieknek már csak követni kell. Én kicsit körülményesen fértem el a hajóban, de így is vagy nyolc futamot mentem. A kétszáz méteres futamokat, ötven másodperc alatt tettük meg, edzés és összeszokottság nélkül ez nem is rossz. Ha nem foglalkoznék már így is annyi sportággal, akkor belevágnék a sárkányozásba is – mondta kérdésünkre Pulai Imre. A celebek egyébként igazi verseny sárkányhajóval eveztek, mivel a Magyar Kajak-Kenu Szövetég itt rendezte meg a Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom és Fejér megyei települések regionális selejtezőit. A balatonfüredi csapatban felfedeztük Bujdosó László regionális tisztifőorvost is. – Hónapok óta készülünk a versenyre, amióta vízre lehet jönni, gyakorlunk. Nagyon élvezem, leadtam vagy tíz kilót. Jó formában vagyunk – mondta mosolyogva Bujdosó.


Bár az eredetileg Dél-Kínából származó sportágból Magyarországon már világbajnokságot is szerveztek, a magyar kajak-kenu szövetség a sárkányhajózás népszerűsítése érdekében országos turnét szervezett ennek volt egyik állomása Balatonfüred, ahol a Roadshowt a Balatoni Hal és Borünnep kísérő programjaként rendezték meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!