Röplabda Extraliga: vereség a Dunaferrtől

Dunaújváros - A papírforma ezúttal sem tévedett: a férfi röplabda Extraligában a három nyert mérkőzésig tartó bronzéremért folyó csatában a hazai Dunaferr SE szerzett előnyt a Company VRC alakulata ellen.

B. Virág Rita

Dunaferr-Company VRC 3:0 (19, 20, 21)

Dunaújváros, 100 néző. V.: Tillmann, Kss.

Dunaferr SE: Tomanóczy, Tóth A., Gelencsér B., Lukács A., Bokor E., Baróti. Csere: Pápai (liberó), Hatvany A., Hatvany Zs. Edző: Ruffing Péter.

Company VRC: Puspán, Horváth Sz., Seck, Nagy A., Czintula, Tóth T. Csere: Szabó G. (liberó), Kráml, Horváth Á., Szilvássy, Dolgos. Játékos-edző: Szabó Gábor

Ugyan a találkozó első pontját a Veszprém szerezte, a Dunaferr természetesen gyorsan fordított. Miután a bakonyiak sok ki nem kényszerített hibát vétettek az első technikai szünetnél 8:4 állt az eredményjelzőn. A folytatásban a Dunaújváros nyolc egységnyire hizlalta a különbséget (18:10) és bár még néhány pontot faragott a hátrányból a Veszprém, a szett a hazaiaké lett. A folytatásban az első szettben mutatott játék képe nem sokat változott: a pontosabban játszó és helyzeteit eredményesebben kihasználó Duna-partiak 8:5-re elléptek, s ettől kezdve a veszprémiek csak futottak az eredmény után. A hajrá előtt úgy tűnt semmi sem veszélyeztetheti a Dunaferr újabb részsikerét (20:13), ám feltámadt a Company és látványos pontokkal felzárkózott (23:20). Hazai időkérés után a VRC nyitást rontott, majd egy outtal ismét a Dunaferr örülhetett. Óriási csatát hozott viszont a harmadik játszma. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a vendéglátó hibáit ügyesen kihasználó Veszprémnek sikerült minimális előnyt kicsikarni (12:15). A dunaújvárosi edző időkéréssel és gyors fordítással reagált, és Tomanóczy két pontja után már a hazaiaknál volt a fór (18:16). Sajnos a VRC viszont már nem tudott újítani, talán lélekben is feladta a harcot, így a Dunaferr behúzta a harmadik játékrészt és megszerezte a győzelmet.

Továbbra sem találja a Dunaferr játékának ellenszerét a Company, így az idén kilenc összecsapásukból kilencedik vereségét könyvelhette el. Ugyan akadtak jó periódusai a Veszprémnek, ám a szépítéshez sokkal pontosabb, precízebb támadójátékra és egységesebb védelemre lesz szükség. A három győzelemig tartó párharc második felvonását Veszprémben rendezik hétfőn 19 órai kezdettel a Táncsics iskolában.

Ruffing Péter: – A játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket, ám a színvonal lényegesen elmaradt a várttól.

Szabó Gábor:  – Nagyon sokat hibáztunk, ennyi rontással nem lehet meccset nyerni. Ennél lényegesen többet tud csapatom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!