Azonnali tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Veszprém megye területén

Megyei körkép - Veszprém megye területén - feloldásig - azonnali tűzgyújtási tilalmat rendeltek el. Az utóbbi időben a száraz, meleg időjárás miatt a megye területén lévő erdőkben mindenekelőtt a Balaton-felvidéken fokozott tűzveszély alakult ki.

Tremmer Tamás

A közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók által eldobott égő gyufa és dohánynemű, valamint az erdő- és mezőgazdasági területeken dolgozók által végzett hulladékégetés fokozott tűzveszéllyel jár. A vágásterületeken, parlagokon, kiszáradt árokparton, illetve vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek.

A fentiek miatt Vaspöri Ferenc, a Veszprém Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal erdészeti igazgatója a megye területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyetértésével azonnali hatállyal általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el. Tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is!

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. A tilalom feloldásáról a fokozott tűzveszély elmúltával, későbbi időpontban intézkedik.

Több mint tízhektárnyi nádas égett kedden Inota külterületén

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!