Intézkedő rendőrökre támadtak Taktaszadán

Intézkedő rendőröket támadtak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszadán csütörtök este - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.

MTI

Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: "a verekedéshez riasztott rendőrök támadói előbb verbális, majd tevőleges agressziót alkalmaztak. Az elkövetők a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak".

A részletek kapcsán beszámolt arról, hogy csütörtök este fél tíz körül a szerencsi rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint Taktaszadán egy utcában többen kiabáltak és verekedtek. A kiérkező két járőr megkezdte a verekedés egyik sértettjének lakásán az adtagyűjtést és az intézkedést, ezt követően kisvártatva megjelentek a sértett bántalmazói is.

A lakásba illetéktelenül belépőket a rendőrök távozásra szólították fel, akik előbb csak szóban, majd tettleg is agresszíven léptek fel az egyenruhásokkal szemben. A négyfős társaság az intézkedő rendőröket trágár szavak kíséretében rugdosni kezdte, a járőrök kabátját rángatták, láthatósági mellényüket elszakították. Az erősítést kérő járőrök egyike a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett - mondta a szóvivő.

Közölte: a rendőrség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 34 éves taktaszadai férfival és három női hozzátartozójával szemben kezdeményezett eljárást a Miskolci Nyomozó Ügyészségen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!