Folytatódott a Kuruc.info főszerkesztőjének pere - Tomcat kitálalt

Székesfehérvár - A tanúk meghallgatásával folytatódott a városi bíróságon a kuruc. info per. A blogger, Tomcat kitálalt a tárgyaláson.

Kiss Nikolett

A bíróság épületének bejáratában kisebb balhé alakult ki, ugyanis az egyik tanú, - a Tomcat-ként ismert  Polgár Tamás - egy önvédelmi fegyvert akart bevinni, de a biztonságiak ezt megakadályozták - közölte a Fejér Megyei Hírlap.

A per vádlottja  M. Balázs, most sem tett vallomást, és nem válaszolt a bíró, az ügyész, és a Gaudi- Nagy Tamással kiegészült védelem kérdéseire. Mielőtt a tanúk meghallgatásával folytatódott volna a kuruc.info per, a bíró a tárgyalás zavartalanságának biztosítására hivatkozva, nem engedélyezte a képfelvételek rögzítését a tárgyalóteremben.

A nagy port kavart perben a Fővárosi  Főügyészség többi között személyes adatokkal való visszaéléssel vádolja M. Balázst, aki a vádirat szerint 2006-ban az internetes hírportál főszerkesztője volt.

Az ügy előzménye, hogy a 2006-os őszi budapesti zavargásokat követően négy fővárosi bíró és egy ügyész személyes adatai felkerültek a kuruc.info weboldalra, amelynek következtében az  érintetteket megfenyegették.
Polgár Tamás önként jelentkezett  az  ügyészségen, hogy bizonyítani tudja, a vádlott volt a főszerkesztője a kuruc.info-nak 2006-ban. 

"Perben és haragban állok M. Balázzsal, sőt mellette és ellene is elfogultnak érzem magam!" - mondta Tomcat, aki egyetértett azzal, hogy a bírók adatait nyilvánosságra hozták, amelyek összegyűjtésében ő is segédkezett, mert szerkesztője volt a honlapnak, viszont azt elfogadhatatlannak tartotta, hogy a vádlott 2006 októbere után álnéven írt cikkeket, s több mocskolódó, lejárató írást tett fel a portálra róla.

Polgár több olyan cikket mutatott a bíróságnak, amelyek 2006 ősze előtt jelentek meg és azokon M. Balázs  főszerkesztőnek tiltulálta magát, s ezt büszkén hangoztatta is. A bíróság beidézte tanúnak többek között Kóbor Jánost is, mivel szerepelt ez a név a portál impresszumában, ketten meg is jelentek, de kiderült semmi közük az ügyhöz.

A per májusban folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!