Messze az országos átlag fölött

Címkék#Kiss Attila

Veszprém - Kimagasló szakmai munkájáért az önkormányzat ezüst emlékérmét vehette át Kiss Attila, a veszprémi mentőállomás vezetője.

Martinovics Tibor

Az ünnepi állományülésen Czirner József, a regionális mentőszolgálat főorvos igazgatója hangsúlyozta: kitűnő az együttműködés a mentőszolgálat és az önkormányzat között, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a veszprémi mentőállomás fűtésrendszerének kialakításához két évvel ezelőtt a város tíz millió forint támogatást adott. Az elismerést Czirner József ajánlása és Debreczenyi János polgármester döntése alapján kapta meg a mentőállomás vezetője, akinek Czaun János adta át az emlékérmet.

Az alpolgármester az ünnepségen kiemelte: az önkormányzat fontosnak tartja a mentőszolgálattal való együttműködést, és amikor szükség van rá támogatja is a szolgálatot.

A megyei mentőszolgálat 04 Alapítványának kuratóriuma döntött az egy százalékos adófelajánlások sorsáról. Idén az alapítvány számláján 7,4 millió forint gyűlt össze a felajánlásokból, az összeget a hagyományoknak megfelelően ismét eszközbeszerzésre költik. Egyebek mellett a mentőautók falára szerelhető vérnyomásmérőket, speciális csontbelövő készülékeket, gyermek és felnőtt mentési eszközöket vásárolnak, de jut pénz szakmai továbbképzésre és a sofőrök csúszópályás gyakorlatára is.

A megyében futó mentőautók felszereltsége messze fejlettebb az országos átlagnál, mindez az alapítvány számlájára érkező felajánlásoknak köszönhető, amelyeket évről évre következetesen eszközbeszerzési programokra fordítanak - összegzett Czirner József. A főorvos hozzá tette: sajnos továbbra is előfordul, hogy a megyei mentőszolgálatra hivatkozva önkormányzatoktól, magánszemélyektől kérnek adományra pénzt különböző cégek, ezzel nagy kárt okozva a mentőszolgálatnak.

Kiss Attila 1984-ben került a megyei mentőszolgálathoz, Balatonfűzfőn dolgozott ápolóként. 1992-ben már mentőtisztként Balatonfüreden szolgált, később a mentőhelikopteren is. 2006 óta vezeti a veszprémi mentőállomást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!