Csurgó kipipálva - Az MKB magabiztos játékkal hozta el a két pontot

Csurgó, Veszprém - Az idei szezonban hazai pályán még veretlen Csurgó otthonába látogatott a címvédő Veszprém szerdán a Budapest Bank-kézilabdaligában.

Horváth Gábor

Csurgó-Veszprém 27:36 (12:20)

Csurgó, 1300 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.

CSKC: Nikolic - Fodor 3, DÖMÖS 4, Józsa 2, Buday, Frey T. 4, Császár 1. Csere: HUDÁK (kapus), OLÁH 4, Gelley 3, Kemény 1, Szabó 1, Kökény 1, Cifra 3. Edző: Buday Ferenc.

MKB Veszprém KC: FAZEKAS - Iváncsik T. 2, VUJIN 11 (3), SESUM 7, SULIC 4, Terzic 2, Iváncsik G. 3. Csere: Lapcevic 1, Lusnyikov, Perez 3, Gulyás 1, Vilovski 2. Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek:  -, ill. 4/3.

Némi késésssel kezdődött a találkozó, mert az óra nem indult el az eredményjelzőn.

A közjáték után gyors három találattal rajtolt a vendég együttes, a Csurgó csak az ötödik perc végén tudott először a jól védő Fazekas kapujába találni. Kapkodott a hazai csapat, így az MKB hamar ötgólos előnyhöz jutott.

Az emberelőny sem segített a vendéglátóknak, akik továbbra is rengeteg hibával játszottak.

Iváncsik Tamás második gólját követően a 14. percben 4:10-re alakult az állás, majd Sulic volt indításból eredményes, és a csurgóiak időt is kértek.

Ennek ellenére a folytatásban nem változott a játék képe, a két csapat között gyorsan nőtt a különbség. Az MKB már kilenc találattal is vezetett, a szünetre pedig nyolcgólos fórral vonulhatott az öltözőbe.

A második félidőt jól kezdte a Csurgó, amely hatra jött fel, de ezt követően ismét beindult a veszprémi gólgyár.

A 44. percben tízre (18:28) növelte a különbséget az MKB, amelyben ekkor a nagy kedvvel játszó Sesum már hat, Vujin pedig nyolc gólnál járt.

A megsérült Iváncsik Gergő helyére Perez állt be. A végén a hazaiak jó kapusteljesítményüknek is köszönhetően tartani tudták a különbséget.

Buday Ferenc: Örülök, hogy segítettük az MKB felkészülését és, hogy tíz gólon belül maradtunk.

Mocsai Lajos: Az első félidei szervezett védő- és kreatív támadójátékunkkal alakítottuk ki a megfelelő különbséget. Elsősorban a kombinativitással vagyok elégedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!