Velencei Filmfesztivál - Gryllus Dorka és Tóth Orsi is felvonul

Velence - Két magyar színésznő, Gryllus Dorka és Tóth Orsi is felvonul a filmvilág legnagyobb sztárjaival szerdán és csütörtökön a Palazzo del Cinema vörös szőnyegén a 66. Velencei Filmfesztiválon - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.

MTI

Gryllus Dorka a kortárs német film ünnepelt rendezője, Fatih Akin Soul Kitchen című filmjével kapott meghívást a velencei filmfesztiválra. Tóth Orsi két versenyfilmben is szerepel az ősz legfontosabb nemzetközi filmünnepén: Jessica Hausner osztrák rendező Lourdes című filmjében, valamint Shirin Neshat iráni származású rendező Zanan bedoone mardan (Women without Men) című mozgóképében.

Az elmúlt években mindkét magyar színésznő részt vett a European Film Promotion Shooting Stars programján.

A szeptember 2-12-ig tartó fesztiválon minden eddiginél több, 32 ország filmjeit vetítik. A mintegy 80 alkotás közül 17 amerikai és 22 olasz produkcióban készült. Az Arany Oroszlán-díjért küzdő filmek listáján szerepel például Michael Moore új dokumentumfilmje, a gazdasági válságot elemző Capitalism: A Love Story, valamint Tom Ford, a Gucci divattervezője debütáló filmje, az A Single Man.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!