Hatvan éve feszültségben

Balatonalmádi - A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szerdától péntekig már ötvenhatodszor rendezi meg a magyar energetikai vállalatok és partnereik, tudományos intézmények szakmai találkozójának legnagyobb fórumát, a vándorgyűlését.

Varga Ibolya

Az idei fő szervező a fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Részvénytársaság (MAVIR) Zrt. A konferencia központi témája az ellátásbiztonság, a környezetvédelem, a fenntarthatóság, valamint a versenyképesség. 

Külön szekciókban foglalkoznak a villamosenergia-rendszer irányításának korszerűsítésével, a hálózatok szélsőséges időjárási körülmények közötti üzemeltetésével - különös tekintettel a Dunántúlon télen bekövetkezett sorozatos üzemzavarra és annak tapasztalataira - az energetikai hálózatok fejlesztésével, karbantartásával és az energiagazdálkodás jövőjével. 

A gazdasági válság miatt az év egészében várhatóan 5,5-6 százalékkal csökken a tavalyihoz képest a villamosenergia-fogyasztás - mondta Tari Gábor, a Mavir vezérigazgatója.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!