Hatékonyabb közigazgatás

Veszprém - Jelentős, mintegy 33 millió forintnyi uniós támogatás révén átalakul, s a tervek szerint hatékonyabbá válik a polgármesteri hivatal szervezeti felépítése, s javulhat a közszolgáltatások minősége is.

Szabó Péter Dániel

Ugyan az Új Magyarország Fejlesztési Terv Államreform Operatív Programjában már 2008. novemberében a nyertesek közé sorolták a Veszprémet, ám az új és hatékony szervezési-működési kultúra megvalósítását célzó munkát csak a tavaszi-nyári közbeszerzési eljárást követően, a napokban tudták elkezdeni.

- A korábbi pályázati sikerekkel ellentétben a jelenlegi projekt kevésbé látványos, ám a döntési mechanizmusok korszerűsítésével, a költségvetési gazdálkodás eredményességének javításával, valamint a kommunikáció erősítésével javulhat a közszolgáltatások minősége, s eredményes helyi közigazgatást tudunk megvalósítani. A 248 fős apparátusból mintegy 100 embert érint a program, ami komoly szakmai továbbképzést jelent - mondta el szerdán sajtótájékoztatón a programot a város részéről koordináló koordináló Mohos Gábor aljegyző.

Kormány Tamás, a két alkalommal is kiírt közbeszerzési eljáráson győztes Controll Holding Zrt. tanácsadó cég vezérigazgatója hozzátette, hétfős csapatuknak, kiegészülve a Gál és Társa Ügyvédi Iroda munkatársaival, valamint a hivatali apparátusból alakult projekt team-mel 12 hónapja van az önkormányzat szakmai fejlesztésére, ezt követően pedig az eredményeket öt éven át ellenőrzik majd. A szakember hangsúlyozta, a hivatal dolgozóinak az egyéves fejlesztési szakasz nem jelent többletmunkát, a kezdeti időszakban csupán adatszolgáltatásra lesz szükség, később pedig a dolgozók véleményét is kikérik a változásokat illetően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!