Frufruval az élet - Átváltoztattuk az ajkai zongoratanárnőt

Napló - Huszonkilenc éves ajkai zongoratanárnő vagyok, aki nagyon örülne, ha az új tanévet megújult külsővel kezdhetné. Sajnos a hajammal már régóta nem tudok mit kezdeni, és sminktippeknek is örülnék, hogy milyen színek állnának jól - küldte el jelentkezését felhívásunkra Németh Erika. Íme a múlt és a jelen.

Kiss Nikolett

A frufru a legnagyobb változás, bocs, hogy mindig ide lyukadok ki, de 13 éves korom óta nem volt  mondta az átváltoztató nap folyamán többször is mosolyogva Erika, lopva (vagy nem is annyira lopva) a próbafülkék tükrébe pillantva. 


 A csinos, fiatal ajkai zongoratanárnő az átváltozás előtt 

Valóban, az egyik leglátványosabb változást a haja érte el, amelyet a Hajfogadóban Pálffy György vett kezelésbe. 
 
Erika haja vékony szálú, ezért ebben az esetben nagyon fontos, hogy ne akarjon hosszú fazont, mert egy idő után elvékonyodik a vége, s ugyan hosszú lesz, de nem szép. 

Meg kell találni azt a hosszt, amitől a haj még kiad egy jó formát - magyarázta Gyuri. A vágásnál tehát az került előtérbe, hogy milyen a haj textúrája. 

A volument jelentősen változtatja a színezés is. Pálffy György szerint mindenképpen melírozó, satírozó technikát kell alkalmazni: az egyik szín kiemeli a másikat, optikailag is nagyobb volumen érhető el.  

Ehhez kiválóan illik a frufru is, ugyanis ez is ad a hajnak egy külön telítettséget, a formát. Mindemellett a formával és a színekkel kimondottan összhangba került az arc és a haj is. A játékos aszimmetria pedig majdhogynem kötelező kelléke a mai modern frizuráknak. 

Az öltözködésnél Sellei Gabi stylist Erika körte alkatát ellensúlyozandó, igyekezett a felsőtestre helyezni a hangsúlyt. 
 
Idén divat a kockás, a húzott vállú, laza szabású, kicsit hosszított blúz pedig megfelel a fent már említett követelményeknek. A fiatalos külsőt a kopottas farmer és a szürke bokacsizma erősíti. 

A szélesebb csípő ellensúlyozására fontos, hogy felülre vidámabb, színesebb, mintásabb felsőt vegyünk, alulra viszont egyszerű viseletet - tanácsolja a szakember. 

Gyermeli Kata, a still szalon sminkese a ruhához illeszkedve arany és barna színeket használt Erika szemén, s az ing csillogása visszatért itt is.  

Mivel nagyon szép Erika szeme, ezért ezt hangsúlyoztam. 

Az arca vékony, ezt pirosítóval fülközéptől az orrig szinte vízszintesen festettem, hogy kicsit teltebb legyen. 

Mivel a szemét hangsúlyoztam, ezért a száját természetesen már nem emeltem ki - mondta a sminkes. 
 
- Nagyon jól éreztem magam, élmény volt, hogy mindenki megtette a tőle telhető legtöbbet, hogy minél jobban nézzek ki. 

A végeredmény nagyon tetszett az ismerősöknek, még a legkritikusabb fiú barátomnak is - mesélte Erika. - Mindenféleképpen próbálok bátrabb, színesebb ruhákat viselni - tette hozzá. 

A végeredmény önmagáért beszél. 

(Fotók: Penovác Károly, Gáspár Gábor)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!